Vești bune pentru pensionari! Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate

Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate

Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate

CNAS: Plafonul veniturilor seniorilor care beneficiază de compensare 90% nu este afectat de ajutorul financiar din luna ianuarie

Potrivit ultimelor date publicate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială până la 1.429 lei/lună, indiferent dacă beneficiază sau nu de alte venituri, vor avea parte în continuare de compensare cu 90% pentru medicamentele din sublista B. Lista de medicamente compensate și gratuite a fost aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 720/2008, a căror valoare la nivelul prețului de referință/prescripție este de până la 330 lei/lună. 

Aceste beneficii pentru pensionarii din România au fost asigurate din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi prin transferuri de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii. Prezenta Hotărâre de Guvern a fost aprobată în cadrul ședinței care a avut loc pe data de 28 decembrie 2021.  

Citeste si: Este oficial! Pensiile se vor majora începând de la 1 ianuarie 2022! Câți bani vor primi seniorii în curând?

Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate
Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate pentru pensionari

În urma ședinței de luni, 13 decembrie, s-a decis ca seniorii cu venituri mici să poată beneficia în luna ianuarie 2022 de un ajutor financiar care să completeze pensia. Suma stabilită nu poate depăși 2.200

de lei.

Potrivit noii ordonanțe de urgență stabilită de coaliția de guvernare, românii care încasează pensia minimă de 1.000 de lei vor primi încă 1.200 de lei, în timp ce seniorii care au pensia de 1.500 de lei vor primi suplimentar 700 de lei. 

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Seniorii cu pensia mai mică de 1600 de lei vor beneficia de sprijin financiar în ianuarie

Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate
Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate[Sursa foto: PixaBay]

Ajutorul financiar acordat pensionarilor în luna ianuarie 2022 nu reprezintă venit din pensie sau din indemnizație socială, acesta suportându-se de la bugetul de stat, astfel că nu va fi luat în calcul la stabilirea plafonului de 1.429 lei/lună inclusiv până la care pot fi eliberate prescripții medicale în cadrul Programului social al guvernului de compensare cu 90%, mai arată documentul transmis de către reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Marius Budăi, nou anunț despre majorarea pensiilor: Nu va exista cetățean cu pensie sub 1.000 de lei

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

„Dacă era fetiță...” Anunțul făcut de Vlăduța Lupău, despre al doilea copil

Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies