Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați

Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați
Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați

Seniorii vor avea pensii mai mici cu 10% din luna ianuarie! Iată care este motivul

Peste 300.000 de români vor primi, începând cu luna ianuarie, pensii mai mici cu 10%, procentul reprezentând contribuția la sănătate! Legea a fost modificată, prin ordonanța de urgență 130/2021 și a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 18 decembrie 2021, care aduce modificări la Codul Fiscal.

Din cei 300.000 de pensionari care sunt obligați să plătească respectiva contribuție la sănătate în valoare de 10% din pensie, 200.000

sunt pensionari din structurile Ministerului de Interne, Ministerului Apărării, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe etc. Cei aproximativ 130.000 sunt pensionari din sistemul de asigurări sociale cu pensii mai mari de 4.000 de lei/lună. 

Citeste si: Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei? Decizia Guvernului a venit chiar acum!

Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați
Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați[Sursa foto: Kanal D]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări românilor că până pe data de 15 ianuarie 2022 se va închide tot ceea ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali. Mai mult decât atât, oficialul recunoaște că veniturile senorilor din România încă sunt foarte mici, însă nu exclude posibilitatea ca acestea să poată fi majorate în anul care tocmai a început. 

„Luni am preferat să nu fiu în Bucureşti, să fiu în ţară. Am fost la sediul unei Case Teritoriale de Pensii (…) şi i-am rugat pe vechii şi noii mei colegi să îmi raporteze din 30 în 30 de minute câte Case Judeţene de Pensii mai fac viramente către Poşta Română.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Ajutorul financiar din ianuarie nu afectează plafonul privind medicamentele compensate

Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați
Pensii cu 10% mai mici în luna ianuarie! Peste 300.000 de români sunt vizați[Sursa foto: PixaBay]

Deschiderile de conturi de început de an se făcuseră, alimentările de conturi de la Casa Naţională către Casele Teritoriale se întâmplaseră în ziua respectivă, încărcarea în programul informatic al Trezoreriei de către toate Casele Judeţene se întâmplase şi aşteptam rând pe rând să mă asigur că toţi cei din ţară pot realiza viramentele către Poşta Română Teritorială, din fiecare judeţ, astfel încât să punem sumele respective la dispoziţia lucrătorilor poştali, încât să se înceapă virarea pensiilor către seniorii acestei ţări.

Cred că aşa cum am promis, până în data de 15 se închide tot ceea ce înseamnă plata pensiilor care se livrează de către lucrătorii poştali”, a declarat Marius Budăi în cadrul unei emisiuni la Antena3.Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Este oficial! Pensiile se vor majora începând de la 1 ianuarie 2022! Câți bani vor primi seniorii în curând?

Roxana Vancea, mai FIERBINTE ca vara. Cum a apărut vedeta la saună, fanii au rămas fără cuvinte

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”

Marius Budăi, nou anunț despre majorarea pensiilor: Nu va exista cetățean cu pensie sub 1.000 de lei

Robi își iese din minți din cauza lui Antoni și este trimis în casa fetelor! „Mă ia tensiunea!”. Aflați de la ce a pornit conflictul în episodul de marți, 23 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Bombă în cazul morții lui Andrei Versace


Cookies