Decizia de ultim moment luată de Ludovic Orban: restricții de la 1 august!


Ludovic Orban a comunicat că, în doar câteva zile, România ar putea reveni la o situație nedorită, prin impunerea unor noi restricții destul de drastice pentru populatie.


In articol:

Creșterea extrem de rapidă a numărului de cazuri de coronavirus din România îi pune pe gânduri pe specialiști și politicieni, deopotrivă, motiv pentru care înalții țării încearcă să dezvolte soluții, pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, avertisment dur după creșterea numărului de infectați cu Covid-19: „Spitalele vor fi copleșite”

Creșterea accelerată a persoanelor infectate cu COVID-19 l-a determinat pe Ludovic Orban, premierul țării, să facă un anunț de care ne temeam cu toții. Astfel, de la 1 august, ar putea fi introduse noi măsuri restrictive, printre care se numără și obligativitatea purtării măștii în aer liber.

ludovic-orban-restrictii-1-august

Ludovic Orban anunță restricții de la 1 august

Potrivit Premierului, măsurile la care Guvernul ar putea recurge sunt: limitarea programului localurilor precum baruri, cluburi și terase, introducerea obligativități purtării măștii în toate spațiile, fie ele acoperite, sau în aer liber, reguli mai stricte pe plaje, ș.a.m.d.

Citeste si: O fetiţă de 12 ani din Oradea, infectată cu Covid, a insistat să fie internată în spital pentru a-și proteja mama grav bolnavă

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor.

De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate,” a dezvăluit Ludovic Orban, prim-ministrul României.

Citeste si: De ce să nu refolosești măști de unică folosință? Un medic explică și pericolul măștilor agățate la oglinda din mașină


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Focar de coronavirus chiar la Ministerul Sănătății! Autoritățile sunt în alertă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri