Raed Arafat, despre întoarcerea la starea de urgență! Data probabilă


Raed Arafat, despre întoarcerea la starea de urgență

Raed Arafat, despre întoarcerea la starea de urgență! Data la care România ar putea îndeplini scenariul pentru a reveni la starea de urgență.


In articol:

Raed Arafat a vorbit despre situația României în aceste momente, după ce joi au fost confirmați mai bine de 1100 de infectări cu noul coronavirus.

Secretarul de stat în MAI avertizează că lucrurile nu merg pe o pantă descendentă, ceea ce pune în pericol sănătatea oamenilor.

Raed Arafat a mai spus și că ia în considerare scenariul în care România se va întoarce în stare de urgență din 1 august.

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.(…) Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă.

20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, a explicat aseară la Antena 3 Raed Arafat.

Acesta a anunţat că, cu o noapte înainte, nu au mai existat locuri în spitalele Covid din Bucureşti pentru pacienţii simptomatici.

Citeste si: Marcel Vela, despre întoarcerea la starea de urgență: „O să vedeți că românii sunt responsabili”


„Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat de domnul profesor Cercel, de domnul secretar de stat Moldovan, care a fost şi el sunat că nu sunt locuri şi am fost sunat de Serviciul de Ambulanţă, că nu sunt locuri, că Ambulanţele nu pot descărca pacienţii, că nu sunt locuri pentru Covid, că nu poţi să îi duci oriunde.

Şi atunci, după o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale”, a anunţat Raed Arafat.

Citeste si: Veşti proaste pentru români! După creşterea alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19, se schimbă legea!

Sistemul medical, la un pas de colaps, dacă nu se reduce numărul de cazuri

Întrebat dacă sistemul medical ar putea intra în colaps, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a precizat că, ”fără nicio discuţie”, dacă nu se reduce numărul de cazuri se poate ajunge la presiune pe sistem.

Citeste si: Nelu Tătaru nu exclude revenirea la starea de urgență: "Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul..."


„Situaţia nu putem să spunem că este controlată, mai ales în unele zone ale României. Creşterea cazurilor şi creşterea semnificativă zilnic. Aceste creşteri arată că avem o creştere serioasă, din punct de vedere al răspândirii. Clar că avem o răspândire care, în acest moment, nu este nici în platou, nici în scădere. Deci, dacă este în continuă creştere, clar că situaţia nu este sub control”, a mai explicat Raed Arafat.

foto: Hepta.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Marcel Vela, despre întoarcerea la starea de urgență: „O să vedeți că românii sunt responsabili”

Divorț BOMBĂ în România! Prezentatoarea i-a dat papucii celui de-al treilea soț

Veşti proaste pentru români! După creşterea alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19, se schimbă legea!

Nelu Tătaru, avertisment dur despre coronavirus: „O mie de cazuri pe zi!”

Tunsoare "BROS" pentru femei | TOP 5 idei de tunsori "BROS" în 2021!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețeta celui mai dulce cozonac, cu cremă de ciocolată, nucă și rahat turcesc

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri