Veşti proaste pentru români! După creşterea alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19, se schimbă legea!


Se schimbă legea în Italia! Românii care muncesc acolo vor fi afectaţi!


In articol:

Italienii se tem că România ar putea ajunge „Brazilia Europei”, după ce cazurile de coronavirus din țară au început să crească îngrijorător. Potrivit unui articol al publicației italiene Il Messaggero, citată de Rador, creșterea cazurilor îngrijorează Uniunea Europeană.

Citeste si: Restricții în România? Anunțul de ultimă oră al lui Raed Arafat: „Acolo unde apar zone infectate...”

Se schimbă legea în Italia! Mulți români s-au întors la muncă în străinătate după renunțarea la carantină, iar familiile italiene se tem pentru siguranța lor 

Relaxarea măsurilor nu a făcut să creeze şi mai multă agitaţie, după ce numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut alarmant. Întreaga situație a atras atenția italienilor și familiilor care au angajat compatrioţi ai noştri. Mulți români s-au întors la muncă în străinătate după renunțarea la carantină, iar familiile italiene se tem pentru siguranța lor și cer o reglamentare a situaţiei.

Numeroşi români lucrează cu persoane în vârstă sau cu handicap, aceste categorii fiind cele mai vulnerabile. Încă de la începutul lunii iulie, Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, a emis o ordonanţă care impunea izolarea și testarea lucrătorilor casnici non-europeni, orodonanță care nu includea și românii. Acum, se solicită ca aceleași practici să fie aplicate tuturor străinilor care pășesc în Italia, în special persoanelor care vin să muncească, potrivit Il Messagero. 

Ce spunea Raed Arafat în urmă cu patru zile despre situaţia din România?

Arafat susține că nu mai sunt locuri la ATI în spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți cu coronavirus. Pacienții din Capitală au început să fie trimiși în alte părți. El a mai precizat că pe 18 iulie România va înregistra un număr record de noi cazuri de infectare, situația devind alarmantă.

Citeste si: Nou simptom de coronavirus! Specialiștii au descoperit un detaliu nou

Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat Raed Arafat, secretarul MAI, vineri seară, la Digi 24.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri