Florin Cîțu, despre intrarea în starea de urgență: „Ne-am pregătit acum să...”


Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, a discutat despre ce ar însemna impunerea unei noi stări de urgență, pentru economia României.


In articol:

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, a discutat despre economia României, în contextul impunerii unei noi stări de urgență, declarând că autoritățile sunt pregătite pentru orice scenariu. Astfel, România este pregătită să facă față unei situații de oprire a economiei, în cazul în care va fi necesar și, mai mult decât atât, indiferent de scenariul adoptat în lupta contra noului coronavirus, Florin Cîțu asigură că economia va fi păstrată deschisă.

Citeste si: Raed Arafat, despre întoarcerea la starea de urgență! Data probabilă

România dispune de toate materialele necesare pentru depășirea epidemiei, fie că discutăm despre materiale sanitare, sau personal medical, motiv pentru care economia poate fi păstrată deschisă, chiar dacă nu va funcționa în procent de 100%.

florin-citu-stare-de-urgenta
florin-citu-stare-de-urgenta

Florin Cîțu, despre intrarea în starea de urgență

„Azi putem să mergem şi, chiar în situaţii dure, să menţinem economia deschisă, pentru că avem măşti, avem dezinfectant, avem tot ceea ce trebuie pentru ca aceste companii din România să funcţioneze, cu anumite reguli, poate nu 100% din capacitate, dar să nu le mai închidem cum le-am închis în martie şi aprilie în totalitate.

Citeste si: Traian Băsescu: „Trebuie să plece Vela, Arafat, ministrul Sănătății și premierul”

Am pregătit astfel situaţia. Suntem pregătiţi, avem şi rezerve şi stocuri, suntem în altă situaţie. Ştim şi cred că ne-am pregătit acum să trăim o perioadă cu acest virus. Trebuie să ne obişnuim şi să ne adaptăm. Dacă toată lumea ar respecta regulile, cred că ar fi mult mai uşor pentru toţi.

Sper să nu ajungem acolo și nici nu cred că este un scenariu pe care îl luăm în calcul.

A trebuit să punem economia «pe hold» și să avem acea stare de urgență în martie și aprilie pentru că atunci când am preluat guvernarea am găsit rezervele de stat pe zero. Astăzi suntem altfel pregătiți.

Azi putem să menținem economia deschisă pentru că avem și măști, avem și dezinfectanți, avem ceea ce trebuie pentru ca aceste companii din România să poată să funcționeze, poate nu 100% din capacitate, dar să nu le mai închidem cum le-am închis în martie și aprilie, în totalitate. Suntem pregătiți, avem și rezerve, și stocuri, suntem în altă situație. (…) Voi administra finanțele publice într-un mod precaut și responsabil. Orice situația vine în fața noastră, suntem pregătiți,” a declarat Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, la B1TV.

Citeste si: Marcel Vela, despre întoarcerea la starea de urgență: „O să vedeți că românii sunt responsabili”


Abonează-te pe

Citește și:

Se schimbă tot! Iată cum se va desfășura anul școlar 2020-2021

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Focar de coronavirus în București! Trei bătrâni s-au stins din viață din cauza indolenței

Creștere exagerată a cazurilor de coronavirus în Spania! Cluburile, barurile și cazinourile se închid!

Ed Sheeran, dezvăluiri șocante! Artistul se retrage din muzică?! „Mi-a ajuns”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este Dr. WARGHA ENAYATI. Biografie: data nașterii, afacere, profesie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri