Se schimbă tot! Iată cum se va desfășura anul școlar 2020-2021


Alexandru Rafila a anunțat că se schimbă tot, în ceea ce privește anul școlar 2020-2021. Astfel, iată cum se va desfășura următorul an școlar.


In articol:

Alexandru Rafila a dezvăluit noile reguli care se vor impune din toamnă, odată cu începerea noului an școlar, precum și despre desfășurarea acestuia. Dat fiind contextul în care ne aflăm și faptul că epidemia este depare de sfârșit, specialistul a explicat că desfășurarea orelor de curs va fi diferită față de anii anteriori.

Citeste si: ”Nu există COVID. Ați văzut sau știți pe cineva care a luat COVID-19?” Replica dură a lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, despre desfășurarea următorului an școlar

”Trebuie măsuri flexibile, nu există două şcoli la fel. Riscul epidemiologic nu e similar. Am şcoli unde am 15 elevi într-o clasă, am şcoli unde am 40 de elevi într-o clasă.

Deci fiecare şcoală ar trebui să poată să îşi organizeze un program de învăţământ care să fie corelat cu posibilităţile şi cu evaluarea de riscuri din şcoala respectivă. Ar trebui să le dăm două- trei-patru variante, iar una dintre ele să fie adoptată de o anumită şcoală.

alexandru-rafila-an-scolar-2020
alexandru-rafila-an-scolar-2020

Citeste si: Noi precizări despre purtatul măștii în spații deschise. Analiză specială pentru București

Cred că o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi. Băncile sau mesele la care sunt aşezaţi aceşti elevi ar trebui să fie undeva la 1,5 metri una de cealaltă. Adică copiii să fie la această distanță unul de celălalt, că mai există și dimensiunea băncii. Cred că este important să limităm, cât este posibil, interacţiunea copiilor din clase diferite, pentru că dacă apare într-o clasă un caz, să nu mai avem niciun fel de problemă.

Pot să iasă din clasă, dacă găsim o soluţie de decalare a pauzelor şi lucrul acesta cred că este perfect posibil, să ai la 10 minute interval pauzele, nu este o problemă,” a explicat Alexandru Rafila, despre anul școlar 2020-2021.

Ministrul Educației, Monica Anisie: Toți elevii vor avea acces la tehnologie

„Redeschiderea școlilor depinde de evoluția epidemiologică. Mă voi gândi întotdeauna la siguranța și sănătatea copiilor, dar și a cadrelor didactice,” a mărturisit Ministrul Educației. Totodată, profesorii vor avea parte de pregătirea necesară pentru a susține cursurile online, dacă va fi necesar, iar în această perioadă se lucrează la un plan de măsuri ce vizează nu doar profesorii, ci și elevii.

alexandru-rafila-an-scolar-2020
alexandru-rafila-an-scolar-2020

Astfel, potrivit spuselor Ministrului Educației, Monica Anisie, Ministerul se va asigura că tuturor elevilor le va fi facilitat accesul la tehnologie, iar toți cei care nu dețin dispozitive prin care să se poată conecta online, pentru desfășurarea cursurilor, vor primi laptopuri sau tablete.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care merg la mare! Locurile unde nu se pot infecta


Abonează-te pe

Citește și:

Molnar Geza, informații despre coronavirus: „Al doilea val...”

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

Focar de coronavirus în București! Trei bătrâni s-au stins din viață din cauza indolenței

Creștere exagerată a cazurilor de coronavirus în Spania! Cluburile, barurile și cazinourile se închid!

Camil Marinescu a murit! Cine era dirijorul care a murit de coronavirus?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum știi că e momentul să ieși dintr-o relație

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri