Molnar Geza, informații despre coronavirus: „Al doilea val...”


Molnar Geza, informații despre coronavirus. Reputatul medic a relevat câteva precizări extrem de importante despre epidemia de coronavirus.


In articol:

Molnar Geza, informații despre coronavirus. Reputatul epidemiolog a declarat, cu doar câteva zile în urmă, că România se confruntă cu reactivarea primului val de îmbolnăviri, care va fi depășit în următoarele câteva săptămâni. Totodată, potrivit acestuia, starea de urgență nu mai este necesară, numărul mare de îmbolnăviri urmând să scadă treptat, de la sine.

Citeste si: Epidemiologul Geza Molnar îți explică dacă trebuie să dezinfectezi cumpărăturile

Molnar Geza, informații despre coronavirus

„În momentul de față nu discutăm de o stare epidemică generală pe întreg teritoriu al țării sau respectiv la întreaga populație a României. Un lucru care enervează pe mulți, cifrele nu spun totul, în cazul în care nu cunoaștem conținutul cifrelor.

Există o creștere semnificativă în anumite zone. Unele sunt zone vechi, Galați, Vrancea sunt cel puțin de 7 zile. A intrat și Buzăul mai recent. De asemenea, 7 zile și peste 7 zile Prahova, Argeș în primul rând, Dâmbovița, unde avem o creștere semnificativă a numărului de cazuri depistate. Asta se datorează și faptului că a crescut semnificativ numărul testărilor, dar făcă nicio discuție este vorba de o transmitere.

molnar-geza-informatii-despre-coronavirus
molnar-geza-informatii-despre-coronavirus

Citeste si: Când va începe să scadă numărul de îmbolnăviri? Un epidemiolog explică ce se va întâmpla cu coronavirusul în România

Suntem la o redeșteptare a valului sau respectiv o revenire a valului, care, în momentul de față, circulă prin focare, pentru că jumătatea din cazuistica înregistrată în ultimele două săptămâni arată o creștere de 34%, după datele OMS.

În cele 14 zile anterioare zilei de data de 9 iulie, am înregistrat o creștere de 38% și indicele de reproducere este 1,1%, care nu este favorabilă. Fără nicio discuție, ar fi ideal să fim sub 1, dar nu este nici atât de prăpăstios, încât să ne facem alte gânduri decât aceea de a respecta fiecare individual mijloacele posibile de protecție, pentru că aici nu există niciun tratament specific.

Sunt optimist. Anticiparea mea este că și acest al doilea vârf va fi depășit în maxim două săptămâni și va începe fără nicio discuție o scădere,” a declarat specialistul Molnar Geza, oferind informații despre coronavirus.

Citeste si: ”Nu există COVID. Ați văzut sau știți pe cineva care a luat COVID-19?” Replica dură a lui Alexandru Rafila


Abonează-te pe

Citește și:

Oana și Viorel Lis vor fi părinți! Au dezvăluit și sexul: „O să fiu mămica lui!”

BOMBĂ în showbiz! Ce a aflat Alin Oprea despre trecutul soției este incredibil!

Iancu Sterp, iubită nouă? Nu este vorba despre Emy Alupei!

Brooklyn Beckham s-a logodit! Se căsătorește cu Nicola Peltz

Ramona și Gabriel, ipostaze romantice în afara emisiunii! Să fie oare cel mai nou cuplu?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Vremea de vineri, 4 decembrie 2020, anunțul ANM: intensificări ale vântului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri