Focar de coronavirus în București! Trei bătrâni s-au stins din viață din cauza indolenței


Focar de coronavirus în București, la un cămin de bătrâni, unde trei persoane s-au stins din viață din cauza unei „erori umane”, așa cum au caracterizat-o angajații.


In articol:

Focar de coronavirus în București. La un cămin de bătrâni din Capitală 35 de persoane aflate în centrul de îngrijire au fost infecatt cu noul coronavirus, COVID-19, iar trei dintre aceștia s-au stins din viață. Situația este una critică, mai ales că Direcția de Sănătate Publică se află în război cu înalții centrului de îngrijire.

Citeste si: Creștere exagerată a cazurilor de coronavirus în Spania! Cluburile, barurile și cazinourile se închid!

Directorul centrului a mărturisit că DSP-ul a întârziat testarea, iar Direcția de Sănătate Publică consideră că protocolul a fost respectat, dar cazurile de la căminul de bătrâni au fost raportate prea târziu. Un bătrân aflat la centru pentru a primi îngrijirile necesare a așteptat internarea vreme de cinci zile, după ce Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” a uitat să comunice rezultatul în timp util.

Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Capitală. Pe 11 iulie a apărut primul caz de infectare

O bătrânică aflată la cămin a început să manifeste simptome pe data de 11 iulie, zi în care a fost trimisă la spitalul Elias, în mai puțin de 24 de ore aflându-se că a fost infectată cu noul coronavirus. A doua zi, conducerea centrului de îngrijire a cerut testarea tuturor persoanelor din cămin, fie ei pacienți sau angajați, către Direcția de Sănătate Publică.

focar-de-coronavirus-bucuresti
focar-de-coronavirus-bucuresti

Mai puțin dintre cei o sută de rezidenți au fost testați abia pe 15 iulie, probele fiind recoltate doar de la pacienții care locuiau pe etaj cu persoana depistată pozitiv, iar rezultatele au apărut în 48 de ore, pe 17 iulie, când doi angajați și alți șapte bătrâni (care au intrat în contact și cu alte persoane) au primit rezultate pozitive la infecția cu COVID-19.

Citeste si: Primul județ unde masca devine obligatorie în aer liber. Ce amenzi se aplică de mâine

„Nu aveau teste și timp. Noi am insistat la DSP și la un moment dat, în final, ni s-a spus nu avem fonduri, nu avem voie să mai testăm că e Curtea de Conturi pe capul nostru. Cineva din DSP ne-a spus că oricum dacă nu făceam tot tam tam-ul ăsta ideea era că ei să rămână în cămin, deci să nu mai plece nimeni din cămin respectiv cei pozitivi,” a relatat directorul căminului.

De altfel, pe 18 iulie au fost testați și ceilalți bătrâni aflați la centrul de îngrijire, iar pe data de 22 a lunii au mai fost confirmați încă 19 bătrâni, care au fost nevoiți să rămână ore bune în cămin, din cauza lipsei de paturi din spitalele COVID. Pe 25 iulie un alt bătrânel a început să manifeste simptome și a fost trimis la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș,” acolo unde rezultatul testului ieșise pozitiv cu 5 zile în urmă.

Din cauza unei „erori umane” acesta nu a fost internat decât la zile bune după ce a fost confirmat cu noul coronavirus- vârstnicul nu apărea nici măcar pe lista cu persoane infectate.

„Și de acolo am fost sunate și ni s-a reproșat că de ce a ajuns domnul la spital sâmbătă, când dânsul e pozitiv de o săptămână, după analize am constatat că dânsul nu fusese pe lista cu pacienți pozitivi. A rămas undeva în neant, nimeni nu s-a ocupat de dânsul. Evident, evident, a rămas pe etaj,” a declarat directorul centrului.

Citeste si: Veşti proaste pentru români! După creşterea alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19, se schimbă legea!


Abonează-te pe

Citește și:

Sophie Turner a născut! Joe Jonas a devenit tată pentru prima dată!

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Ed Sheeran, dezvăluiri șocante! Artistul se retrage din muzică?! „Mi-a ajuns”

Camil Marinescu a murit! Cine era dirijorul care a murit de coronavirus?

A început sezonul trei al emisiunii „Puterea Dragostei”! Iată concurentii Puterea Dragostei sezonul 3

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri