Lapte prajit - cel mai simplu si gustos desert de vara!

Lapte prajit - cel mai simplu si gustos desert de vara!

Laptele prajit sau "Leche frita" este un desert spaniol de care te vei indragosti imediat.

 

Ingrediente
1 litru de lapte
120 g amidon alimentar de porumb
250 g zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 baton de scortisoara
4 oua
faina
ulei pentru prajit
zahar pudra si scortisoara macinata, pentru decor
Fierbeti laptele in care ati pus coaja rasa a citricelor si batonul de scortisoara, crestat in prealabil. Bateti intr-un castron doua oua cu zaharul si amidonul (pus putin cate putin), turnati treptat laptele racorit si strecurat, amestecand, fireste, tot timpul, puneti crema astfel obtinuta pe foc moale si, fara sa va opriti din batut, asteptati-o sa se ingroase.
Puneti untul, mai amestecati putin si luati-o de pe foc.
Tapetati o forma dreptunghiulara cu pergament (sau ungeti-o cu unt) si turnati crema racorita, intr-un strat gros de circa 2 cm. Lasati-o peste noapte in frigider si taiati-o dupa plac (traditional in patrate de 5×5 si apoi in triunghiuri, dar fireste ca nu-i obligatoriu).
Tavaliti bucatile obtinute prin faina, apoi prin celelalte doua oua batute (unii continua si prin pesmet, sa iasa mai crocante) si puneti-le la prajit in ulei mult.
Cand s-au rumenit frumos, puneti-le pe servetele, sa eliminati excesul de grasime, apoi pe un platou, presarandu-le cu zahar si scortisoara.
sursa

Ingrediente

1 litru de lapte
120 g amidon alimentar de porumb
250 g zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 baton de scortisoara
4 oua
faina
ulei pentru prajit
zahar pudra si scortisoara macinata, pentru decor

Fierbeti laptele in care ati pus coaja

rasa a citricelor si batonul de scortisoara, crestat in prealabil. Bateti intr-un castron doua oua cu zaharul si amidonul (pus putin cate putin), turnati treptat laptele racorit si strecurat, amestecand, fireste, tot timpul, puneti crema astfel obtinuta pe foc moale si, fara sa va opriti din batut, asteptati-o sa se ingroase. Puneti untul, mai amestecati putin si luati-o de pe foc. 

Tapetati o forma dreptunghiulara cu pergament (sau ungeti-o cu unt) si turnati crema racorita, intr-un strat gros de circa 2 cm. Lasati-o peste noapte in frigider si taiati-o dupa plac (traditional in patrate de 5×5 si apoi in triunghiuri, dar fireste ca nu-i obligatoriu). 

Tavaliti bucatile obtinute prin faina, apoi prin celelalte doua oua batute (unii continua si prin pesmet, sa iasa mai crocante) si puneti-le la prajit in ulei mult. 

Cand s-au rumenit frumos, puneti-le pe servetele, sa eliminati excesul de grasime, apoi pe un platou, presarandu-le cu zahar si scortisoara.

sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce ar face Andreea Bănică dacă nu ar avea bani. Artista nu s-a ferit să spună cum și-ar fi câștigat existența dacă nu ar fi cântat: “Munca înnobilează omul și îl face mai deștept!”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

EXCLUSIV Denise Rifai, pregătită pentru viața în doi! Vedeta Kanal D ne-a dezvăluit planurile sale pentru 2026: „A venit momentul”

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul