Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!

Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!

Chef Doru Serban iti dezvaluie unul dintre secretele sale in materie de desert.

 

Ingrediente
220 g ciocolata neagra 85% cacao
1 pachet de unt 82% grasime
150 g zahar pudra
6 oua
120 g faina
30 g cacao
unt si cacao pentru tapetat formele
Cum se face
Puneti ciocolata la topit la bain marie. Intr-o craticioara topiti untul, la foc foarte mic, avand grija sa nu se fierba, ci doar sa se topeasca usor. Luati de pe foc, adaugati tot zaharul pudra si amestecati energic pana se omogenizeaza, devenind aproape ca o pasta.
Bateti ouale 1-2 minute cu un mixer, apoi adaugati-le peste untul amestecat cu zahar, incorporand cat mai bine cu putinta.
Amestecati faina cu cacao si adaugati peste toata compozitia treptat, amestecand tot timpul cu un mixer la viteza foarte mica sau un cu tel. Luati ciocolata topita de pe foc si incorporati-o in tot amestecul.
Umpleti formele doua treimi cu compozitie, dati la rece cel putin 15 minute, cat se incinge bine cuptorul, apoi coaceti 8-9 minute la 180-200 grade, de preferat cu ventilatie.
Sfat: Pentru a va asigura ca nu se va lipi de marginea vasului, este de preferat ca formele sa se unga foarte bine cu unt, apoi sa se tapeteze cu cacao, dupa care sa stea la rece cateva minute, inainte de a fi umplute cu compozitie.
Sursa: ziare.com

Ingrediente

220 g ciocolata neagra 85% cacao
1 pachet de unt 82% grasime
150 g zahar pudra
6 oua
120 g faina
30 g cacao
unt si cacao pentru

tapetat formele

Cum se face

Puneti ciocolata la topit la bain marie. Intr-o craticioara topiti untul, la foc foarte mic, avand grija sa nu se fierba, ci doar sa se topeasca usor. Luati de pe foc, adaugati tot zaharul pudra si amestecati energic pana se omogenizeaza, devenind aproape ca o pasta.

Bateti ouale 1-2 minute cu un mixer, apoi adaugati-le peste untul amestecat cu zahar, incorporand cat mai bine cu putinta.

Amestecati faina cu cacao si adaugati peste toata compozitia treptat, amestecand tot timpul cu un mixer la viteza foarte mica sau un cu tel. Luati ciocolata topita de pe foc si incorporati-o in tot amestecul.

Umpleti formele doua treimi cu compozitie, dati la rece cel putin 15 minute, cat se incinge bine cuptorul, apoi coaceti 8-9 minute la 180-200 grade, de preferat cu ventilatie.

Sfat: Pentru a va asigura ca nu se va lipi de marginea vasului, este de preferat ca formele sa se unga foarte bine cu unt, apoi sa se tapeteze cu cacao, dupa care sa stea la rece cateva minute, inainte de a fi umplute cu compozitie.

Sursa: ziare.com

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

(P) Dermatita atopică: cauze, simptome, diagnosticare și tratament

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Imagini dureroase de la înmormântarea lui Marco, elevul găsit mort după ce s-a întors acasă de la un majorat. CE AU FĂCUT trecătorii în dreptul cimitirului este greu de descris în cuvinte

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere