Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!


Invata sa prepari un desert savuros: fondant de vanilie cu ciocolata!

Chef Doru Serban iti dezvaluie unul dintre secretele sale in materie de desert.

 

Ingrediente
220 g ciocolata neagra 85% cacao
1 pachet de unt 82% grasime
150 g zahar pudra
6 oua
120 g faina
30 g cacao
unt si cacao pentru tapetat formele
Cum se face
Puneti ciocolata la topit la bain marie.
Intr-o craticioara topiti untul, la foc foarte mic, avand grija sa nu se fierba, ci doar sa se topeasca usor. Luati de pe foc, adaugati tot zaharul pudra si amestecati energic pana se omogenizeaza, devenind aproape ca o pasta.
Bateti ouale 1-2 minute cu un mixer, apoi adaugati-le peste untul amestecat cu zahar, incorporand cat mai bine cu putinta.
Amestecati faina cu cacao si adaugati peste toata compozitia treptat, amestecand tot timpul cu un mixer la viteza foarte mica sau un cu tel.
Luati ciocolata topita de pe foc si incorporati-o in tot amestecul.
Umpleti formele doua treimi cu compozitie, dati la rece cel putin 15 minute, cat se incinge bine cuptorul, apoi coaceti 8-9 minute la 180-200 grade, de preferat cu ventilatie.
Sfat: Pentru a va asigura ca nu se va lipi de marginea vasului, este de preferat ca formele sa se unga foarte bine cu unt, apoi sa se tapeteze cu cacao, dupa care sa stea la rece cateva minute, inainte de a fi umplute cu compozitie.
Sursa: ziare.com

Ingrediente

220 g ciocolata neagra 85% cacao
1 pachet de unt 82% grasime
150 g zahar pudra
6 oua
120 g faina
30 g cacao
unt si cacao pentru tapetat formele

Cum se face

Puneti ciocolata la topit la bain marie. Intr-o craticioara topiti untul, la foc foarte mic, avand grija sa nu se fierba, ci doar sa se topeasca usor.

Luati de pe foc, adaugati tot zaharul pudra si amestecati energic pana se omogenizeaza, devenind aproape ca o pasta.

Bateti ouale 1-2 minute cu un mixer, apoi adaugati-le peste untul amestecat cu zahar, incorporand cat mai bine cu putinta.

Amestecati faina cu cacao si adaugati peste toata compozitia treptat, amestecand tot timpul cu un mixer la viteza foarte mica sau un cu tel. Luati ciocolata topita de pe foc si incorporati-o in tot amestecul.

Umpleti formele doua treimi cu compozitie, dati la rece cel putin 15 minute, cat se incinge bine cuptorul, apoi coaceti 8-9 minute la 180-200 grade, de preferat cu ventilatie.

Sfat: Pentru a va asigura ca nu se va lipi de marginea vasului, este de preferat ca formele sa se unga foarte bine cu unt, apoi sa se tapeteze cu cacao, dupa care sa stea la rece cateva minute, inainte de a fi umplute cu compozitie.

Sursa: ziare.com

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este (RUXI) Roxana Erdei. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

NOUTATE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri