Află din rândurile următoare care este ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi în pilaf pentru a avea parte de o aromă deosebită.
Pilaful reprezintă o mâncare gustoasă, sănătoasă și ușor de gătit. Acest preparat nu necesită nici o atenție prea mare și nici o listă prea generoasă de ingrediente, fiind un preparat potrivit atât pentru buzunarul nostru, cât și pentru timpul nostru deoarece se prepară în doar câteva minute.
Care este ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi în pilaf
Citește si: Când se pune smântână în ciorba de burtă. Multe gospodine repetă greșeala
Toată lumea știe rețeta clasică de pilaf cu legume și orez. Există însă un ingredient secret pe care bucătarii iscusiți îl adaugă în pilaf pentru a-i oferi un gust mai aromat. Mai mult decât atât, ingredientul secret schimbă până și textura pilafului.
Astfel, atunci când vreți să gătiți o rețetă de pilaf de-a dreptul delicioasă, asigurați-vă că aveți pe lista de ingrediente și parmezan. Acesta poate să îi schimbe gustul, dar și textura, iar rezultatul cu siguranță întrece orice fel de așteptare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mai mult decât atât, cu cât optăm pentru mai mult legume, cu atât devine și mai aromat.
Important este, însă, ca legumele să fie proaspete atunci când alegeți să le gătiți. De aceea, trebuie să optați pentru legume proaspete din piață și să le evitați pe cele înghețate.Rețetă pilaf
Citește si: Rețetă ușoară de supă cremă de roșii. Este o variantă ușoară atunci când vrei ceva rapid de mâncare!
Pentru a prepara cel mai gustos pilaf, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 de g de orez
- 250 de g de ciuperci
- o ceapă
- un morcov
- o jumătate de ardei roșu
- 800-900 ml de apă
- o lingură de parmezan
- sare, după gust
- ulei
Mod de preparare: Prima oară se pregătesc legumele.
După ce am spălat și am tocat legumele, acestea trebuiesc călite. Într-o oală potrivită în care adăugăm un strop de ulei, călim prima dată ceapa, iar apoi adăugăm și morcovul, ardeiul, dar și ciupercile.
Le lăsăm să se călească timp de câteva minute, timp în care amestecăm cu grijă, iar apoi adăugăm și cele 250 de grame de orez.
Lăsăm întreaga compoziție la călit pentru alte două minute, iar apoi adăugăm apă.
Totul va fierbe timp de 20 de minute.După ce fierbe compoziția, adăugăm ingredientul secret, parmezanul, alături de sare. Poftă bună!