Cum pregătești ravioli cu carne


Ravioli cu carne reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ravioli cu carne. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase ravioli cu carne, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  ravioli cu carne

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  ravioli cu carne, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Ingrediente – ravioli cu carne

  • 2 căni de făină
  • 9 ouă
  • ulei de măsline
  • 2 felii de pâine albă
  • parmezan
  • stoc de pui sau apa
  • pătrunjel
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • fenicul măcinat
  • coajă de lămâie
  • piper negru măcinat
  • muștar măcinat
  • o jumătate kg carne de porc tocată
  • apă

reteta de ravioli cu carne

Ravioli cu carne reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă clasică de burger! O să iasă exact ca la fast-food!

Mod de preparare - ravioli cu carne

Pasul 1.  Vom începe prin a adăuga în robotul de bucătărie sau într-un bol de dimensiuni mai mari, două căni de făină, două ouă întregi (gălbenuș și albuș), 6 gălbenușuri, două linguri de ulei de măsline, pe care le vom amesteca până vom obține un aluat neted și gălbui.

Pasul 2.  Aluatul de ia din robotul de bucătărie sau bol și se așază pe o suprafață plană, pentru a începe frământarea. După ce aluatul a fost frământat, vom începe să-l rulăm pentru a lua forma unei pâinici, iar mai apoi îl vom pune într-o folie alimentară, pentru a-l lăsa să crească timp de aproximativ 1-4 ore, la temperatura camerei.

Pasul 3.  Între timp, ne vom ocupa și de umplutura pentru ravioli, motiv pentru care vom pune în robotul de bucătărie, două felii de pâine albă (sfărâmată), puțin parmezan ras (după gust), un sfert de cană de stoc de pui (sau apa), un ou ,  două linguri de pătrunjel tocat, doi căței de usturoi tocați mărunt, o linguriță de sare, o linguriță de fenicul măcinat, trei sferturi de linguriță de coajă de lămâie, jumătate de lingură de piper negru măcinat și o jumătate de linguriță de muștar măcinat. Toate aceste ingrediente se amestecă până când vom obține o consistență netedă.

Pasul 4.  După ce amestecul nostru a prins o formă, vom adăuga și o jumătate de kilogram de carne de porc tocată, pe care o vom amesteca în robotul de bucătărie, până când se va îmbina cu restul ingredientelor adăugate. Conținutul se poate pune într-un bol, pe care îl vom acoperi cu o folie alimentară, pentru a-l pune în frigider, până când aluatul este complet odihnit.

ravioli cu carne si sos de rosii

Ravioli cu carne reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

Pasul 5.  Aluatul este gata de preparare, astfel încât îl vom scoate din folie și îl vom așeza pe o suprafață plană, pentru a începe să-l tăiem în 6 bucăți egale, iar rând pe rând vom prepara fiecare bucată de aluat. Acesta este și motivul pentru care, în timp ce ne ocupăm de o bucată de aluat, celelalte se vor înfășura înapoi în folia alimentară.

Pasul 6.  Așadar, luăm prima bucată de aluat, o tapetăm cu puțină făină și o presărăm cu sucitorul, astfel încât să obținem un pătrățel, nici prea mic și nici prea mare. Îl mai presăram puțin cu făină pe ambele părți, pentru a-l mai întinde încă puțin. Bucățile se vor așeza într-o tavă de cuptor, pe care a fost așezată hârtie de copt în prealabil, iar deasupra folie alimentară, pentru a nu se usca, până sunt gata toate cele 6 bucăți de aluat.

Pasul 7.  Când am terminat de pregătit bucățile de aluat, vom începe umplerea acestora cu carnea preparată. Astfel încât, vom lua pe rând fiecare bucată de aluat pe care o vom unge cu puțin albuș de ou și vom începe să punem câte 5 lingurițe de compoziție, cu o distanță cât de cât egală între ele. Ulerior, vom lua un cuțit și vom tăia fiecare porțiune în parte, pentru a lipi ambele părți, pentru a forma un chenar. Părțile laterale se presează cu grijă, pentru ca umplutura să rămână la mijloc, în tot acest timp. Același proces va avea loc și pentru restul bucăților de ravioli.

Pasul 8.  Între timp, vom pune pe foc o oală plină cu apă. Abia în momentul în care apa este clocotită, vom adăuga o linguriță și jumătate de sare, iar apoi, rând pe rând, bucățile de ravioli. Acestea se vor fierbe timp de aproximativ 15 minute și sunt gata.

Ravioli cu carne  sunt gata și se pot servi cu sos de roșii. Poftă bună!

cea mai buna reteta de ravioli cu carne

Ravioli cu carne reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Rețetă de chec cu portocale. Musafirii vor cere a doua porție!

Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri