Incredibil! Ce se întâmplă cu elevii care nu pot participa la cursurile online? Cum vor trece clasa?


Din păcate, foarte mulți elevi din România nu au acces la internet și se discută cum vor trece clasa, ce se va întâmpla cu situația lor școlară.


In articol:

Din păcate, în România foarte mulți elevi nu au acces la internet sau la dispozitive care se pot conecta la internet. Având în vedere că în instituțiile de învățământ cursurile sunt suspendate încă din luna martie, iar orele se desfășoară online, Ministerul Educației discută despre cum se va încheia situația școlară a copiilor din medii defavorizate.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre examenul de BACALAUREAT 2020. Cum se va desfășura BAC-ul

Monica Anisie, ministrul Educației, a dezvăluit ce se va întâmpla cu acești copii, cum vor fi notați și cum vor trece clasa elevii care nu pot face școala online. Astfel, dacă media unui elev nu este de cel puțin 5, adică de trecere, acesta ar putea fi testat printr-o lucrare specială, însă dacă elevul are situația încheiată pe primul semestru, aceasta va devei situația anuală.

situația școlară, școala online, acces la tehnologie, elevi, monica anisie
situația școlară, școala online, acces la tehnologie, elevi, monica anisie

“Dacă elevul nu a avut nicio notă și nu a participat la lecțiile online, media de pe primul semestru devine medie anuală. Dacă media e sub 5, profesorul va stabili modalitatea în care să dea o lucrare/proiect. Nota din proiect devine media anuală.

Dacă avem două note, media se încheie fără probleme. Dacă elevul vrea să-și mărească media, profesorul poate să-i pună note pentru perioada școlii online și în felul ăsta se încheie media.

Prima notă de pe semestru nu se dublează,” a declarat Monica Anisie, ministrul Educației.

Elevii din mediile defavorizate vor primi dispozitive conectate la internet, pentru a participa la școala online

Totodată, Ministerul Educației a luat în considerare această problemă, dat fiind numărul mare de elevi care nu au acces la internet și la tehnologie (aproape un milion), motiv pentru care s-a găsit o rezolvare. Copiii din mediile defavorizare vor primi, în curând, tablete pentru a-și continua educația.

Citeste si: Ministrul Educaţiei: Dacă cumva, Doamne fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi

situația școlară, școala online, acces la tehnologie, elevi, monica anisie
situația școlară, școala online, acces la tehnologie, elevi, monica anisie

“În curând vom ieși cu un plan articulat de măsuri care să vizeze nu numai achiziție de tablete și echipamente. 150 de milioane de lei pentru acești copii de care vorbeam, din mediile dezavantajate, care nu au acces la tehnologie, care cu dificultate au păstrat legătura cu cadrele didactice în această perioadă și în felul acesta ne acoperim, pentru că specialiștii în medicină spun că în toamnă va fi un nou val,” a dezvăluit Monica Anisie, Ministrul Edicației.

Cum se desfășoară școala online- precizări

De asemenea, Ministrul Educației a anunțat că durata unei ore desfășurate în cadrul programului „școala online” va fi de maximum 40 de minute, pentru elevii de gimnaziu, și în jur de 20-30 de minute pentru cei din ciclul primar.

“Orele online pentru gimnaziu sunt de 40 de minte, pentru ciclul primar, de 20-30 de minute. Fiecare profesor știe cât pot fi atenți elevii lui. E importantă implicarea părinților. Elevii mici au nevoie de susținerea părinților,” a spus Monica Anisie.

Citeste si: Anunț de ultimă oră din partea Ministrului Educației, Monica Anisie: Toți elevii vor avea acces la tehnologie

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, despre întoarcerea elevilor la școală după terminarea ordonanței de urgență: „Ordinul va fi semnat săptămâna viitoare”

Cauza oficială a decesului Reginei Elisabeta. Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Anne

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

Școlile, închise și în toamnă?! Ministrul Educației: „Un moment de criză...”

Anunț de ultimă oră din partea Ministrului Educației, Monica Anisie: Toți elevii vor avea acces la tehnologie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Alexandru Arșinel și Stela Popescu, parteneri de scenă și prieteni pe viață. Mulți au crezut că sunt soț și soție
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri