Școlile, închise și în toamnă?! Ministrul Educației: „Un moment de criză...”


Ministrul Educației a discutat despre posibilitatea ca școlile, liceele, universitățile ș.a.m.d., să rămână închise și la începutul următorului an școlar.


In articol:

Ministrul Educației, Monica Anisie, a discutat despre posibilitatea ca insituțiile de învățământ (grădinițe, școli, licee, universități etc.) să rămână închise și la toamnă, la începutul următorului an școlar. Astfel, Monica Anisie nu exclude această variantă, mai ales că totul depinde de evoluția pandemiei de coronavirus, însă și-a propus ca, până atunci, toți elevii să aibă acces la tehnologie și la acest tip de învățământ- online.

Citeste si: Ultima oră: Evaluarea Națională se susține pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie

monica anisie, ministrul educației, scolile, toamnă, închise
monica anisie, ministrul educației, scolile, toamnă, închise

„​Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit.

Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză,” a mărturisit Monica Anisie.

Citeste si: Orban: După 15 mai vom păstra doar anumite restricţii pentru deplasarea în afara localităţii

Ce se va întâmpla dacă școlile rămân închise la toamnă

În cazul în care viața elevilor și a studenților va fi din nou periclitată de pandemia de coronavirus, atunci înalții Ministerului Educației sunt pregătiți să sisteze activitatea din unitățile de învățământ, și să o continue online, cu ajutorul tehnologiei.

Marea diferență dintre atunci și a cum ar fi, potrivit Monicăi Anisie, o pregătire mult mai bună a profesorilor, pentru a-și susține cursurile pe platforme dedicate învățării, facilitarea accesului la tehnologie pentru toți elevii, precum și pregătirea, de către cadrele didactice, a unor materiale suport, în format video.

monica anisie, ministrul educației, scolile, toamnă, închise
monica anisie, ministrul educației, scolile, toamnă, închise

„Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările,” a mai spus Monica Anisie, Ministrul Educației.

Citeste si: Veste extraordinară dată de Raed Arafat. Se redeschid saloanele de înfrumusețare! Toate regulile pe care trebuie să le știi, chiar aici!


Abonează-te pe

Citește și:

Anunțul momentului! Iată de când avem liber la concedii: „Începând din luna...”

Cauza oficială a decesului Reginei Elisabeta. Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Anne

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

Avertisment de ultim moment! Cum te poți îmbolnăvi de coronavirus fără să intri în contact cu o persoană infectată sau o suprafață contaminată

Veste extraordinară dată de Raed Arafat. Se redeschid saloanele de înfrumusețare! Toate regulile pe care trebuie să le știi, chiar aici!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Alexandru Arșinel și Stela Popescu, parteneri de scenă și prieteni pe viață. Mulți au crezut că sunt soț și soție
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri