Anunțul momentului! Iată de când avem liber la concedii: „Începând din luna...”


Profesorul Alexandru Rafila a făcut anunțul momentului. Toți românii așteaptă cu nerăbdare data de 15 mai, dar vom putea merge în concedii de atunci?


In articol:

Foarte multe persoane așteaptă cu nerăbdare data de 15 mai, pentru a-și redobândi libertatea de mișcare, dar și pentru micile escapade din țară, la mare sau la munte. Cu toate acestea, profesorul Alexandru Rafila a discutat pe această temă, conchizând că 15 mai nu este momentul în care să ne gândim la vacanțe.

Dacă aveați concediul deja programat la începutul verii, sau dacă plănuiați să achiziționați un pachet turistic în perioada respectivă, Alexandru Rafila a elaborat un comentariu care v-ar putea fi de folos în alegerea unei vacanțe.

Alexandru Rafila: „Începând din luna iulie”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a explicat că deși măsurile se vor relaxa, viața românilor nu va fi aceeași, în sensul în care vor exista anumite reguli ce trebuiesc respectate, pentru menținerea sănătății noastre și a celor din jur.

„Am înţeles că deja sunt foarte mulţi dornici să plece pe litoral din 16 mai, chiar după ce se ridică aceste restricţii. Dar ţineţi minte că vor fi înlocuite cu recomandări şi va trebui să ne obişnuim şi cu ideea respectării recomandărilor, nu numai a lucrurilor care sunt impuse. Ori eu bănuiesc că, în data de 15 mai, când lucrurile încă nu sunt clare şi din punct de vedere epidemiologic nu se ştie exact care este trendul de evoluţie a afecţiunii în perioada imediat următoare, această recomandare va exista.

Citeste si: Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”

Deci cine se gândeşte la organizarea unor concedii cred că ar fi bine să o facă începând din luna iunie şi să ţină cont, mai ales când e vorba de deplasări internaţionale, că restricţii nu sunt doar în România ci pot fi şi în alte ţări,” a mărturisit Alexandru Rafila, într-o intervenție pentru DC News.

alexandru rafila, profesorul, 15 mai, concedii, anunțul
alexandru rafila, profesorul, 15 mai, concedii, anunțul

Citeste si: O veste excelentă: Un vaccin pentru COVID-19 este în lucru

Cum va fi viața noastră după 15 mai?

Alexandru Rafila a declarat că viața noastră, începând cu data de 15 mai, nu va fi la fel ca înainte de pandemie- cel puțin nu în perioada imediat următoare. Relaxarea măsurilor nu reprezintă revenirea la normal, pentru că vor exista anumite reguli pe care va trebui să le respectăm, iar restricțiile impuse de autorități se vor transforma în recomandări, pe care este bine să le luăm în serios, pentru

a evita crearea focarelor de infecție.

”De la 15 mai nu ne întoarcem la normal, la perioada de dinainte. Acest lucru s-a specificat foarte clar. Trebuie să identificăm în continuare focarele și să intervenim rapid. Povestea cu testarea în masă este o poveste. La nivel național nu e cazul să facem această testare. Nu avem teste care să depisteze tipul de anticorpi, pe cei protectori. Nu știm nici tipul de anticorpi, nici cantitatea,” a mai spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Nelu Tătaru avertizează. Orașul care ar putea să devină o a doua Suceava: „E risc foarte mare”


Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Nelu Tătaru avertizează. Orașul care ar putea să devină o a doua Suceava: „E risc foarte mare”

Avertisment de ultim moment! Cum te poți îmbolnăvi de coronavirus fără să intri în contact cu o persoană infectată sau o suprafață contaminată

S-a decis! Restaurantele și locurile de joacă rămân închise! News Alert

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri