Ministrul Educației, despre întoarcerea elevilor la școală după terminarea ordonanței de urgență: „Ordinul va fi semnat săptămâna viitoare”


Ce a transmis Monica Anisie despre reîntoarcerea elevilor la școală după terminarea ordonanței de urgență. Ce măsuri vor fi luate.


In articol:

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre reîntoarcerea în școli după terminarea stării de urgență. Iată în articolul de mai jos ce măsuri vor fi luate după data de 15 ani.

În cadrul unui interviu pentru platforma stiriedu.ro, Monica Anisie a transmis că împreună cu Ministerul Sănătății va emite ordinul referitor la măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus a elevilor care se vor întoarce la școală în perioada 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale și pentru Bacalaureat.

Monica Anidie a anunțat că elevii vor intra doar câte 10 într-o sală de curs, unde vor urma un traseu bine determinat și dezinfectat. În plus, elevii vor urma un traseu bine dezinfectat și vor purta măști de protecție.
Cu toate acestea, părinții vor fi cei care vor decide dacă elevii vor merge sau nu la școală.

Ministrul Educației, despre întoarcerea elevilor la școală
Ministrul Educației, despre întoarcerea elevilor la școală

„Săptămâna viitoare, împreună cu Ministerul Sănătății, vom avea un ordin comun prin care vom stabili exact care sunt măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Măsurile sunt cele pe care deja le-am anunțat, și anume, faptul că elevii vor purta măști, vor fi maximum 10 elevi într-o sală de curs și vor urma un traseu bine determinat, dezinfectat, sala de clasă va fi și ea dezinfectată, astfel încât să nu existe niciun pericol.

Măștile vor fi asigurate de către Guvernul României. Școala va face o programare și vor fi chemați câte 10 elevi la intervale de timp diferite, ca să nu se înghesuie. Revenirea la școală este însă opțională. Părintele va fi cel care va evalua situația din familie și situația copilului, și apoi va decide dacă elevul va veni la școală”, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie: ”Vorbim de peste o sută de ore de conținut educațional…”

Citeste si: Raed Arafat, informații despre redeschiderea bisericilor după data de 15 mai: „Pentru oamenii credincioși este foarte important”


În ceea ce privește pregătirea online pe care elevii au făcut-o până acum, Monica Anisie spune că există rezultate benefice legate de parteneriatul cu TVR, iar revenirea la școală are ca scop consolidarea materiei parcurse în semestrul I.

Citeste si: Oamenii care ar putea să nu se infecteze niciodată cu noul coronavirus! Un renumit virusolog face o dezvăluire uimitoare

„În toată această perioadă au existat programe de pregătire pentru elevii care sunt în clasele a VIII-a sau a XII-a. Pe lângă testele de antrenament, pe care ministerul le-a pus la dispoziție, au existat și emisiunile de la Teleșcoală, dar și lecțiile online pe care le-au desfășurat cu profesorii de la clasă. Revenirea la școală este pentru a consolida materia pe care au parcurs-o în semestrul I, programele au fost revizuite și nu conțin sub nicio formă vreo lecție din semestrul al II-lea. Avem rezultate în ceea ce privește parteneriatul cu Televiziunea Română. Vorbim de peste o sută de ore de conținut educațional, ore de Limba română, matematică, istorie, geografie, chimie, ore realizate de profesori special pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a”, a mai declarat ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit sursei citate mai sus.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Naomi Hedman, iubita lui Florin Ristei. "Câștigă în două zile, cât câștig eu într-o lună și gata"

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Zodiac 19 august 2022. Află ce zodie depășește o perioadă mai grea

Calendar ortodox 26 august 2022. Ce sărbătoare este vineri?

Câte operații estetice are Andreea Berecleanu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Ce sumă de bani plătește Carla’s dreams într-un an pentru machiajul pe care îl are
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri