Înălțarea Domnului 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe data de 25 mai

inaltarea domnului 2023

Înălțarea Domnului 2023 este una dintre cele mai importante sărbători ale lunii. Însă știați ce trebuie să împartă femeile în această zi?

Aflați din rândurile următoare când este ziua în care va avea loc Înălțarea Domnului, în acest an, dar și ce trebuie să împartă femeile în această zi. În plus, descoperiți și doar câteva dintre tradițiile și obiceiurile acestei mari sărbători ale lunii mai.

 

Înălțarea Domnului 2023

Atunci când vine vorba despre Înălțarea Domnului, sărbătoare mare a lunii mai, se pare că are loc pe data de 25 mai. Înălțarea Domnului este prăznuită la 40 de zile de la Paște, fiind ziua în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri când își binecuvânta ucenicii, așezându-se în dreapta Tatălui.

Acesta este și motivul pentru care, așa cum de sfânta sărbătoare pascală, creștinii se salută cu “Hristos a înviat!” și “Adevărat a înviat”, de Înălțarea Domnului aceștia se vor saluta cu “Hristos S-a înălțat!” și “Adevărat S-a înălțat”. Prin înălțarea Sa la cer, se încheie activitatea de răscumpărare a neamului omenesc după robia morţii şi a păcatului, conform celor știute până în prezent. Astfel încât, pentru că Înălțarea Domnului este sărbătorită la 40 de zile după Paștele ortodox, această mare sărbătoare nu are o dată fixă, ci poate varia de la an la an,

în funcție de ziua în care pică Paștele, bineînțeles . Cu toate acestea, se pare că indiferent de aspect, pică în fiecare an, în aceeași zi a săptămânii, mai exact joia.

inaltarea domnului 2023 zi libera

Înălțarea Domnului 2023

[Sursa foto: freepik]

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce trebuie să pună gospodinele pe masă în data de 25 mai

 

Ce trebuie să împartă femeile pe data de 25 mai

În această zi, de Înălțarea Domnului, femeile trebuie sa împartă ca pomană pentru cei trecuți în neființă: lapte dulce fiert cu păsat, pâine caldă, nedospită cât ar trebui, cunoscuta si sub numele de Azimă, ceai, caș, brânză, ceapă verde, vin, colaci sfințiți, ouă roșii, dar și colivă, cea care nu ar trebui

să lipsească din niciun pachețel oferit drept pomana pentru cei de dincolo.

inaltarea domnului 2023 ortodox

Înălțarea Domnului 2023

[Sursa foto: freepik]

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

 

Tradiții și obiceiuri de   Înălțarea Domnului 2023

  • Nu este bine nici să fie ceartă în casă, de Înălțarea Domnului.
  • Ca în orice altă sărbătoare, nu se spală rufele de Înălțarea Domnului, pentru că se crede că acestea ar fi spălate cu apa lacrimilor Maicii Domnului.
  • De Înălțarea Domnului nu se fac nunți sau botezuri, pentru ca cei implicați nu vor mai avea noroc.
  • De Înălțarea Domnului se vopsesc ouă roșii, pentru că din ziua de Paște, până în ziua Înălțării Domnului se ține postul Paștelui, deci se evita consumul de ouă, lactate și carne. Cu toate acestea, o alta tradiție spune că acestea nu trebuie, de fapt, mâncate, tocmai pentru că ar fi fierte în lacrimile Maicii Domnului, cea care plângea pentru plecarea fiului său, la ceruri.
  • Tot în această zi, trebuie să se taie puțin păr din vârful cozilor de la vite, pentru a se îngropa în furnicare, în timp ce se rostesc cuvintele: “Să dea Dumnezeu să fie atâția miei și viței câte furnici sunt în acest furnicar”. De asemenea, conform obiceiului, se pare că vitele trebuie să se bată cu leuștean ca să fie sănătoase tot anul și să se îngrașe.
  • De Înălțarea Domnului se spune că absolut tot ce se cultivă în pământ, după Înălțarea Domnului, nu va da roade.
  • Se spune că de la Paște, până la Înălțare, Cerurile sunt deschise, motiv pentru care, cei care trec în neființă în această perioadă, nu mai trec prin Judecata de Apoi, ci direct în Rai. De Înălțarea Domnului, mormintele celor dragi se curăță cu frunze de paltin.
  • În ziua de Înălțarea Domnului, conform tradiției, se pun frunze de nuc la brâu, la fel cum Mântuitorul a purtat în momentul în care s-a înălțat la cer. În plus, în unele zone ale țării, se pun frunze de leuștean la ferestre, pentru ca astfel suntem păziți de cele rele.

inaltarea domnului ce se da de pomana

Înălțarea Domnului 2023

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce le este interzis femeilor să facă pe data de 25 maiCitește și:

Înălțarea Domnului 2023. Ce trebuie să pună gospodinele pe masă în data de 25 mai

Înălțarea Domnului 2023. Ce le este interzis femeilor să facă pe data de 25 mai

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Situație neașteptată pentru Kenan. În această seară, de la ora 20:00, în serialul Melek, la Kanal D

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies