Înălțarea Domnului 2023. Ce le este interzis femeilor să facă pe data de 25 mai

inaltarea domnului 2023

Înălțarea Domnului 2023

Înălțarea Domnului 2023 este una dintre cele mai importante sărbători ale lunii. Însă știați ce le este interzis femeilor să facă în această zi?

Aflați din rândurile următoare când este ziua în care va avea loc Înălțarea Domnului, în acest an, dar și ce le este interzis femeilor să facă în această zi. În plus, descoperiți și doar câteva dintre tradițiile și obiceiurile acestei mari sărbători ale lunii mai.

 

Înălțarea Domnului 2023

Înălțarea Domnului este prăznuită la 40 de zile de la Paște, fiind ziua în care Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri când își binecuvânta ucenicii, așezându-se în dreapta Tatălui.

Acesta este și motivul pentru care, așa cum de sfânta sărbătoare pascală, creștinii se salută cu “Hristos a înviat!” și “Adevărat a înviat”, de Înălțarea Domnului aceștia se vor saluta cu “Hristos S-a înălțat!” și “Adevărat S-a înălțat”.

Atunci când vine vorba despre Înălțarea Domnului, sărbătoare mare a lunii mai, se pare că are loc pe data de 25 mai. Astfel încât, în acest an (2023), pică în ziua de joi.

Prin înălțarea Sa la cer, se încheie activitatea de răscumpărare a neamului omenesc după robia morţii şi a păcatului, conform celor știute până în prezent. Astfel încât, pentru că Înălțarea Domnului este sărbătorită la 40 de zile după Paștele ortodox, această mare sărbătoare nu are o dată fixă, ci poate varia de la an la an, în funcție de ziua în care pică Paștele, bineînțeles. Cu toate acestea, se pare că indiferent de aspect, pică în fiecare an, în aceeași zi a săptămânii, mai exact joia.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

inaltarea domnului 2023 traditii
Înălțarea Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe data de 25 mai

Ce le este interzis femeilor să facă pe data de 25 mai

  • Ca în orice altă sărbătoare, nu se spală rufele în această zi, pentru că se crede că acestea ar fi spălate cu apa lacrimilor Maicii Domnului.
  • Nu este bine nici să fie ceartă în casă pe 25 mai.
  • În această zi se împart ca pomană pentru sufletele celor trecuți în neființă, lapte dulce fiert cu păsat și nu numai atât! Motiv pentru care, femeilor le este interzis să uite să se țină de această tradiție ținută de ani de zile.

inaltarea domnului 2023
Înălțarea Domnului 2023[Sursa foto: freepik]
 

Citește și: „Te dai leu când ești pisică!”. Scandal uriaș între Antoni și Bogdan! Aflați de la ce a pornit conflictul luni, 24 iunie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii- stirilekanald.ro

 

Alte tradiții și obiceiuri de   Înălțarea Domnului 2023

  • De Înălțarea Domnului, conform tradiției și obiceiurilor, se pare că nu se fac nunți sau botezuri. În caz contrar, se spune că nunta sau botezul nu ar mai avea noroc.
  • Tot în această zi, se spune că trebuie să se taie puțin păr din vârful cozilor de la vite, pentru a se îngropa în furnicare, în timp ce se rostesc cuvintele: “Să dea Dumnezeu să fie atâția miei și viței câte furnici sunt în acest furnicar”.
  • Altă tradiție importantă spune că se vopsesc ouă roșii, aceasta fiind ultima zi în care creștinii pot mânca ouă, tocmai pentru că din ziua de Paște, până în ziua Înălțării Domnului se ține postul Paștelui, perioadă în care trebuie să se evite consumul de ouă, lactate și carne. Cu toate acestea, în ciuda faptului că se păstrează tradiția ca și de Înălțarea Domnului să se prepare ouă fierte, conform unei alte tradiții, se pare că acestea nu trebuie, de fapt, mâncate, tocmai pentru că ar fi fierte în lacrimile Maicii Domnului, cea care plângea pentru plecarea fiului său, la ceruri.
  • În ziua de Înălțarea Domnului, conform tradiției, se spune că trebuie să se pună frunze de nuc la brâu, la fel cum Mântuitorul a purtat în momentul în care s-a înălțat la cer. În plus, se pare că în unele zone ale țării, se pun frunze de leuștean la ferestre. Astfel, suntem păziți de cele rele.
  • De asemenea, conform obiceiului, se pare că vitele trebuie să se bată cu leuștean că să fie sănătoase tot anul și să se îngrașe. Cu toate acestea, se spune că absolut tot ce se cultivă în pământ, după Înălțarea Domnului, nu va da roade.
  • De asemenea, conform unei alte tradiții, se pare că în această zi de sărbătoare se sfințesc plantele medicinale și se împart colaci sfințiți, care se aduc la biserică, pentru a fi citite de către preot în timpul slujbei, pentru ca mai apoi să fie împărtiți credincioșilor. Se spune că de la Paște, până la Înălțare, Cerurile sunt deschise, motiv pentru care, cei care trec în neființă în această perioadă, nu mai trec prin Judecata de Apoi, ci direct în Rai. De Înălțarea Domnului, mormintele celor dragi se curăță cu frunze de paltin.

inaltarea domnului 2023 ortodox
Înălțarea Domnului 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce trebuie să pună gospodinele pe masă în data de 25 maiCitește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Constantin și Elena 2023. Ce trebuie să pună gospodinele pe masă, în data de 21 mai

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Claudia Iosif surprinde pe toată lumea după ce s-a afișat alături de un milionar controversat

Adela Popescu, dezvăluiri emoționante despre relația cu Radu Vâlcan: „Tot timpul am simțit că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui.”

Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii


Cookies