În mintea fiecărei femei există un detaliu care-i blochează șansa la fericire


Mahatma Ghandi a spus: „Femeia nu este genul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere.”


In articol:

Într-adevăr, aceste calități nobile i-au fost întotdeauna atribuite „femeilor adevărate”. Spunând asta, am în vedere acel prototip al femeii perfecte spre care, aparent, tinde fiecare femeie.

De mici copii suntem educate conform unei schițe instructive standard. Trebuie să avem un stil elegant, „feminin” și aranjat. Nici într-un caz nu trebuie să pledăm pentru o aparență vulgară. Mai trebuie și să fim cât se poate de inteligente, nu pentru că vrem asta, ci pentru că așa e orice femeie demnă de admirație. Și desigur, pe lângă miile de obligații cărora trebuie să le facem față zilnic, mai trebuie să revenim acasă, gătind și făcând curățenie.
Toți acești „trebuie” sunt doar o parte din tabloul zilnic al realității feminine.

Sunt acele puncte – tabu, care nu permit să ne proiectăm viața în maniera în care ne-o dorim.

Da, lumea a progresat. Da, drepturile femeii sunt ocrotite de lege. Da, femeia este, în sfârșit, tratată ca un OM. Și totuși, atât de multe lucruri nu s-au schimbat…

Încă mai renunțăm la fericirea nostră, în numele familiei, crezând că asta e ceea ce ar face o „femeie adevărată”. Poate că asta e într-adevăr ceea ce ar face ea în lumea ei utopică.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Transferul anului; Denise Rifai intra in echipa Kanal D!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri