In ce consta testul HALO pentru cancerul de san

In ce consta testul HALO pentru cancerul de san
In ce consta testul HALO pentru cancerul de san

Orice femeie pana in 40 de ani trebuie sa-si faca anual o ecografie bilaterala, iar dupa varsta de 40 de ani, medicul recomanda si o mamografie bilaterala, investigatii care pot salva vieti. Datele statistice cu privire la cancerul la san sunt destul de ingrijoratoare. Astfel, in Europa, la fiecare sase minute, o femeie moare din cauza acestei afectiuni groaznice.

Ce este testul HALO

 

Testul HALO Papanicolau (PAP) pentru sani este o metoda non-invaziva, automatizata si rapida, prin care se colecteaza fluid din mamelon printr-un dispozitiv de aspiratie, similar cu pompa de sani folosita de femeile care alapteaza. Pentru obtinerea fluidului, in cabinetul medical, sanul este incalzit si masat cu ajutorul unor cupe moi, flexibile. Recoltarea dureaza foarte putin, maximum 5 minute, iar lichidul prelevat este trimis la laborator pentru efectuarea examenului citologic.

Acest procedeu este absolut nedureros. Ulterior, la microscop este analizat lichidul aspirat din mamelon, pentru a determina prezenta celulelor atipice.

 

Marele avantaj al acestei investigatii consta in faptul ca poate detecta cancerul de san cu 10 ani inaintea mamografiei. Trebuie sa retinem ca prezenta celulelor atipice nu semnifica confirmarea diagnosticului de cancer de san. Testul prezinta unele limitari, acesta depistand doar 95% dintre cele mai uzuale forme de cancer.

 

Sursa



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Simptomul de cancer pe care toate femeile il ignoră

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Greselile parintilor care predispun copiii la cancer

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies