In ce consta testul HALO pentru cancerul de san

In ce consta testul HALO pentru cancerul de san
In ce consta testul HALO pentru cancerul de san

Orice femeie pana in 40 de ani trebuie sa-si faca anual o ecografie bilaterala, iar dupa varsta de 40 de ani, medicul recomanda si o mamografie bilaterala, investigatii care pot salva vieti. Datele statistice cu privire la cancerul la san sunt destul de ingrijoratoare. Astfel, in Europa, la fiecare sase minute, o femeie moare din cauza acestei afectiuni groaznice.

Ce este testul HALO

 

Testul HALO Papanicolau (PAP) pentru sani este o metoda non-invaziva, automatizata si rapida, prin care se colecteaza fluid din mamelon printr-un dispozitiv de aspiratie, similar cu pompa de sani folosita de femeile care alapteaza. Pentru obtinerea fluidului, in cabinetul medical, sanul este incalzit si masat cu ajutorul unor cupe moi, flexibile. Recoltarea dureaza foarte putin, maximum 5 minute, iar lichidul prelevat este trimis la laborator pentru efectuarea examenului citologic.

Acest procedeu este absolut nedureros. Ulterior, la microscop este analizat lichidul aspirat din mamelon, pentru a determina prezenta celulelor atipice.

 

Marele avantaj al acestei investigatii consta in faptul ca poate detecta cancerul de san cu 10 ani inaintea mamografiei. Trebuie sa retinem ca prezenta celulelor atipice nu semnifica confirmarea diagnosticului de cancer de san. Testul prezinta unele limitari, acesta depistand doar 95% dintre cele mai uzuale forme de cancer.

 

SursaCitește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Simptomul de cancer pe care toate femeile il ignoră

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies