In ce consta testul HALO pentru cancerul de san

In ce consta testul HALO pentru cancerul de san

Orice femeie pana in 40 de ani trebuie sa-si faca anual o ecografie bilaterala, iar dupa varsta de 40 de ani, medicul recomanda si o mamografie bilaterala, investigatii care pot salva vieti. Datele statistice cu privire la cancerul la san sunt destul de ingrijoratoare. Astfel, in Europa, la fiecare sase minute, o femeie moare din cauza acestei afectiuni groaznice.

Ce este testul HALO

 

Testul HALO Papanicolau (PAP) pentru sani este o metoda non-invaziva, automatizata si rapida, prin care se colecteaza fluid din mamelon printr-un dispozitiv de aspiratie, similar cu pompa de sani folosita de femeile care alapteaza. Pentru obtinerea fluidului, in cabinetul medical, sanul este incalzit si masat cu ajutorul unor cupe moi, flexibile. Recoltarea dureaza foarte putin, maximum 5 minute, iar lichidul prelevat este trimis la laborator pentru efectuarea examenului citologic.

Acest procedeu este absolut nedureros. Ulterior, la microscop este analizat lichidul aspirat din mamelon, pentru a determina prezenta celulelor atipice.

 

Marele avantaj al acestei investigatii consta in faptul ca poate detecta cancerul de san cu 10 ani inaintea mamografiei. Trebuie sa retinem ca prezenta celulelor atipice nu semnifica confirmarea diagnosticului de cancer de san. Testul prezinta unele limitari, acesta depistand doar 95% dintre cele mai uzuale forme de cancer.

 

SursaCitește și:

Femeile care patesc asta dupa menstruatie risca sa aiba cancer

Simptomul de cancer pe care toate femeile il ignoră

ego.ro Ce trebuie să adaugi neapărat în butoiul cu murături. Ingredientul special care le dă savoare

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Cine este românul care a câștigat „America's Got Talent” și premiul de 1 milion de dolari

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Care a fost cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Era necăjit”. Ce l-a rugat regretatul actor pe Dan Negru

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Parteneri
Cookies