Greselile parintilor care predispun copiii la cancer


Degetele din piept de pui, snitele, hamburgeri si neaparat alaturi de ele piure sau cartofi prajiti. Asta contin majoritatea meniurilor pentru copii propuse de restaurante.

Aceste alimente sunt insa adevarate bombe calorice, total nepotrivite pentru cei mici. „Discutam de lucruri prajite care sunt de doua ori mai calorice, apoi dam un amidon care prin prajire trece din amiloza in amilopeptina si este o asociatie relativ greu de digerat pentru un copil”, spune Anamaria Iulian, medic nutritionist si psiholog.

 

De exemplu, un snitel cu cartofi prajiti are 703 kilocalorii, adica mai mult de jumatate din cat ar trebui sa manance un copil de 3 ani intr-o zi intreaga. „Copiii din Romania au inceput sa manance exact ce mananca copiii din vest”, spune Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti, Spitalul Marie Curie. La fel se intampla si cu produsele fast-food. Aici, alimentele sunt prajite la nesfarsit, poate in acelasi ulei de cele mai multe ori. Acest tip de mancare contine grasimi saturate, glucide si o cantitate mare de sare, care nu ar trebui sa fie in regimul alimentar al unui copil.

 

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Sandra Izbaşa a pozat cu un decolteu generos în timp ce a făcut şpagatul!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri