Greselile parintilor care predispun copiii la cancer

Greselile parintilor care predispun copiii la cancer
Greselile parintilor care predispun copiii la cancer

Degetele din piept de pui, snitele, hamburgeri si neaparat alaturi de ele piure sau cartofi prajiti. Asta contin majoritatea meniurilor pentru copii propuse de restaurante.

Aceste alimente sunt insa adevarate bombe calorice, total nepotrivite pentru cei mici. „Discutam de lucruri prajite care sunt de doua ori mai calorice, apoi dam un amidon care prin prajire trece din amiloza in amilopeptina si este o asociatie relativ greu de digerat pentru un copil”, spune Anamaria Iulian, medic nutritionist si psiholog.

 

De exemplu, un snitel cu cartofi prajiti are 703 kilocalorii, adica mai mult de jumatate din cat ar trebui sa manance un copil de 3 ani intr-o zi intreaga.

„Copiii din Romania au inceput sa manance exact ce mananca copiii din vest”, spune Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti, Spitalul Marie Curie. La fel se intampla si cu produsele fast-food. Aici, alimentele sunt prajite la nesfarsit, poate in acelasi ulei de cele mai multe ori. Acest tip de mancare contine grasimi saturate, glucide si o cantitate mare de sare, care nu ar trebui sa fie in regimul alimentar al unui copil.

 

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Reteta de lichior de banane a lui Mihai Voropchievici

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Un gust de nedescris - Salata care este de 10 ori mai gustoasa ca salata boeuf

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies