Mâncarea alimentelor fierbinţi poate aduce probleme grave asupra sănătăţii fiecăruia dintre noi.
"Vorbim despre cancerul de joncţiune şi cancerul scuamos. În ţările vestice, cu un nivel de viaţă ridicat, există o creştere alarmantă, din cauza bolii de reflux gastroesofagian, care este cea mai frecventă afecţiune, a adenocarcinomului de joncţiune. În alte ţări, ale Orientului, cancerul scuamos este în plină creştere; de exemplu, în Iran sau anumite zone din China, Japonia, Africa de Sud şi America de Sud. Mai intevine şi un obicei alimentar.
În anumite populaţii musulmane, bărbatul mănâncă primul. Mâncarea este adusă fierbinte. În tot acest timp, soţiile şi copiii stau şi aşteaptă până când bărbatul mănâncă primul, vorbim de mâncăruri foarte fierbinţi. Femeile şi copiii mănâncă alimentele la o temperatură mult mai acceptabilă. Acest traumatism termic, repetat luni şi ani întregi, face ca incidenţa cancerului scuamos, la bărbaţi, să fie mult mai mare decât la femei", a zis Prof.
Sursa: DcNews.ro