Imunizarea cu vaccinul Moderna începe de la 1 februarie! Când se poate face rapelul?

incepe imunizarea cu vaccinul moderna de la 1 februarie
Imunizarea cu vaccinul Moderna începe de la 1 februarie! Când se poate face rapelul?

România va începe campania de imunizare cu vaccinul Moderna de la data de 1 februarie.

De la data de 1 februarie, se anunță începerea imunizării cu vaccinul Moderna în România. Ambele variante de vaccin, de la Pfizer și Moderna, vor fi puse la dispoziție în centrele de vaccinare.

Până în acest moment, au fost aduse în România două tranșe ale vaccinului Moderna, ceea ce înseamnă 35.600 de doze disponibile pentru populație.

Compania americană anunță însă că se va livra în România, pe data de 5 februarie, o cantitate de vaccinuri cu 20% mai mică decât cea preconizată.

Din cauza numărului redus de doze, autoritățile au anunțat amânarea vaccinării persoanelor cu vârste sub 65 de ani, dar și a bolnavilor cronici programați în perioada 30 ianuarie-11 februarie.

Citeste si: Declarații uluitoare! Ce reacții pot apărea după a doua doză de vaccin anticoronavirus?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

„Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de Pfizer/BioNTech, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie”  au fost motivele care au stat la baza hotărârii luate vineri.

Rapelul se va putea face în 28 de zile de la administrarea primei doze

incepe imunizarea cu vaccinul moderna de la 1 februarie

Vaccinul Moderna trebuie administrat în două doze, la fel ca și cel de la Pfizer, conform recomandărilor.

Rapelul, în cazul vaccinului Moderna, se poate realiza la 28 de zile după administrarea primei doze, spre deosebire de cel de la Pfizer, care se face la 21 de zile. 

Personalul medical din centrele de vaccinare are puterea de a decide tipul de vaccin care va fi administrat unei persoane, Pfizer sau Moderna, însă pacientul are libertatea de a refuza un tip sau altul. Acesta poate alege alternativa, atâta timp cât există doze disponibile în acest sens.

Citeste si: Un spray nazal minune va pune capăt pandemiei de Coronavirus? Ce au descoperit cercetătorii?

În ceea ce privește puterea de imunizare a celor două tipuri de vaccin, este precizat faptul că Vaccinul Pfizer este mai eficient decât omologul de la Moderna, cu un procent de aproape 1%.

 „Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeași.

Vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager”,  amintește Comitetul Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID (CNCAV).

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Raed Arafat, primele declaratii după incendiul care a izbucnit la Institutul "Prof. Dr. Matei Balș": "Condoleanțe familiilor..."

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ana Baniciu și Edy Kovacs, pe ultima sută de metri cu renovarea vilei istorice moștenite de la bunica ei. Cum arată acum dormitorul matrimonial

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Topul celor mai frumoase 10 actrițe din Turcia! Publicul din lumea întreagă le admiră pentru talentul și frumusețea lor uluitoare

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies