Greseala pe care o face toata lumea cand prepara mujdeiul de usturoi! Nu mai pune ingredientul asta


Usturoiul este unul dintre legumele care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Are foarte multe proprietati si este un remediu minune in nenumarate boli.

In mod traditional, oamenii de la tara nu pun sare in deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist, Stefan Manea, nu e recomandat sa punem sare peste usturoi sau peste ceapa.

”În usturoi există două substanţe, aliina şi alinoza despărţite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenţia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne şi legume, membrană de care vorbeam se sparge, cele două substanţe interacţionează şi formează alicina. Ei bine, această alicina este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, şi recent s-a descoperit că şi de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluţie rapidă şi fatală.

Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc şi ireversibil enzimele şi în loc să ne fie de ajutor, substanţa formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, spune specialistul conform realitatea.net.


Abonează-te pe

Citește și:

Prajitura care NU ingrasa - fara zahar si fara faina! Cum se prepara!

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Greseli majore pe care le faci in post si care te ingrasa!

Cum slabesti 5 kilograme pana la Paste! Incearca dieta cu patrunjel!

Greseli pe care le fac femeile cand vor sa slabeasca

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 19 ianuarie 2021! O zodie pică un examen important!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri