Constantin Enceanu a explicat modul în care gătește friptura de miel pentru a o servi la masa de Paște.
În preajma Sărbătorilor Pascale, vedetele se pregătesc temeinic, acordând atenție atât aspectului locuinței cât și preparatelor tradiționale, și nu numai femeile sunt preocupate de aceste aspecte, ci și bărbații, așa cum este și cazul lui Constantin Enceanu.
Constantin Enceanu, despre Săptămâna Mare
Potrivit artistului, el și-a dedicat întreaga Săptămână Mare pentru a pune la punct curtea, în timp ce soția lui este cea care pregătește cele mai delicioase preparate tradiționale românești în fiecare an.
„În Săptămâna Mare, nu prea plec de acasă, toate aceste zile sunt prin curte, în preajma casei, pentru că așa am învățat, că trebuie să fie totul curat, să pui totul la punct, toate florile aranjate.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Constantin Enceanu, rețetă de miel la cuptor
În ceea ce privește friptura de miel, cunoscutul interpret de muzică populară afirmă că el este cel responsabil de gătitul acestei mâncăruri.
Potrivit solistului, el pregătește o parte din carne la cuptor și o parte la grătar, iar friptura este lăsată la marinat timp de cel puțin o zi. În ziua de Paște, friptura este introdusă la cuptor.„Soția mea se ocupă în mare parte de masa de Paște, eu sunt responsabil cu friptura. În Vinerea Mare trebuie să iau mielul, mă ocup de el, îl bag la baiț și în dimineața Paștelui îl băgăm la cuptor, în rest, aproape o zi și ceva stă la baiț.
În rest, soția mea se ocupă de toate. Cozonacul pe care ea îl face, eu am mâncat mult cozonac în toată lumea asta, dar cum face ea, mai rar. Le-am spus multora asta, fără lipsă de modestie. Bucuria mea cea mai mare este după ce-l scoate din cuptor, după 5 minute, să-l tai și să mănânc o felie, două de cozonac și să beau un pahar de vin. La mine este o tradțiție de Paște, se desface o damigeană de vin, e înrădăcinată chestia asta.
Ingredientele speciale pentru friptura de miel
Constantin Enceanu a mărturisit că are câteva secrete pe care le folosește la friptura de miel, iar cu toate că a dezvăluit câteva dintre ele, artistul nu a dorit să împărtășească întreaga sa rețetă.
„Nu am un secret extraordinar. Carnea de miel o facem și la tavă, dar oprim câteva bucăți și pentru grătar. Pentru grătar, fac o compoziție din muștar ulei, piper măcinat, foi de dafin și pun și niște vin. Acum, fiecare are secretul lui, mai am câteva ingrediente pe care nu vreau să le dezvălui, să rămână ale mele. ”, a mai dezvăluit îndrăgitul cântăreț de muzică populară.