Explicația celebrului medicament Remdesivir: cum funcționează?


Explicația celebrului medicament Remdesivir. România urmează să primească un număr mare de doze de Remdesivir, așa că iată cum funcționează și de ce este bun medicamentul.


In articol:

Explicația celebrului medicament Remdesivir. După ce Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat că în românia se vor livra 600 de flacoane de Remdesivir, foarte multe persoane se întreabă de ce acest medicament este bun în lupta cu noul coronavirus și, în general, cu virusurile.

Citeste si: Microbiolog român, despre medicamentul care ar combate Covid-19: „Există mai multe scheme de tratament”

Pentru început, trebuie să remarcăm că în Statele Unite ale Americii Remdesivir este singurul medicament aprobat de FDA în lupta cu noul coronavirus. Potrivit studiilor clinice, Remdesivir-ul grăbește vindecarea pacienților care suferă de forme relativ ușoare ale bolii, însă nu se dovedește a fi la fel de efectiv în rândul bolnavilor care au nevoie de ventilație mecanică.

Explicația celebrului medicament Remdesivir: argumente pro și contra

Studiul a fost realizat pe 1059 de pacienți, 538 dintre aceștia au primit Remdesivir, iar celorlalți 521 li s-au administrat pastile placebo. Cei care au fost tratați cu Rembesivir, celebrul medicament, s-au vindecat în aproximativ 11 zile, în timp ce pacienții care au beneficiat de tratamentul placebo au avut timpul de vindecare mai mare, de aproximativ 15 zile.

explicatia-medicamentului-remdesivir
explicatia-medicamentului-remdesivir

Și la capitolul mortalitate au fost înregistrate schimbări: grupul care a primit Remdesivir a înregistrat o medie de doar 7.1%, comparativ cu 11.9% cât s-a înregistrat la celălalt grup. „Este un medicament sigur și s-a demonstrat că funcționează. Pot spune că avem primul medicament eficient în lupta cu noul coronavirus, așa că am făcut un pas înainte spre a construi mai multe tratamente, în combinație cu alte medicamente,” explică Eric Topol, Directorul Institutului de Cercetări Scripps.

Experții în boli infecțioase au relatat că medicamentul Remdesivir nu este un tratament magic, deși există clar date potrivit cărora acesta funcționează, și au declarat că nu va fi nici medicamentul care ajută la oprirea pandemiei. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că, fără doar și poate, este cea mai bună variantă existentă pe piață, iar unii specialiști în boli infecțioase au spus chiar că se pot crea numeroase combinații pentru tratarea coronavirusului, pornind de la Remdesivir.

Citeste si: Comisia Europeană a autorizat un prim tratament împotriva COVID-19

Ce este Remdesivir-ul?

Remdesivir-ul este un medicament antiviral, care se administrează cu ajutorul unei perfuzii. „Remdesivir păcălește virusul, practic, și îl face să creadă că va construi un mecanism de protecție împotriva,” a declarat Chin-Hong, specialist în Boli Infecțioase la Spitalul din San Francisco.

explicatia-medicamentului-remdesivir
explicatia-medicamentului-remdesivir

La testarea în laborator, remdesivir a oprit multiplicarea unui număr mare de celule ale multor virusuri,printre care se numără și Hepatita, Ebola, sau alte Coronavirusuri ca SARS și MERS. Totuși, specialiștii punctează că administrarea de Remdesivir nu oprește imediat multiplicarea virusurilor, ci acest lucru se produce treptat.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Noua schemă de tratament pentru coronavirus funcționează de minune. Ce presupune medicamentația


Abonează-te pe

Citește și:

Rosanna Davison este însărcinată! Fosta Miss World va aduce pe lume gemeni

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Raed Arafat, despre întoarcerea la starea de urgență! Data probabilă

Obligativitatea purtării măștilor pe stradă s-a votat! Cetățenii din Washington sunt obligați să respecte noua lege

Un medic a făcut anunțul! ”Vom muri pe capete!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri