Exorcizarea Irinei până la moarte: cel mai grav caz din istoria recentă a Bisericii Ortodoxe Române. A murit pe cruce: "Au legat-o, i-au pus căluş la gură şi..."


Cel mai grav caz din istoria recentă a Bisericii Ortodoxe Române, în privinţa practicilor de exorcizare este cel petrecut în urmă cu aproape zece ani la mănăstirea Tanacu, din judeţul Vaslui. În iunie 2005, o măicuţă de 23 ani a murit acolo în timpul unui ritual de exorcizare. Daniel Corogeanu, preotul considerat drept făcător de minuni, avea să devină excorcistul României, iar "cazul Tanacu", subiect cărţi şi scenarii de teatru şi film.

Daniel Corogeanu era recunoscut în zona Vasluiului pentru ritualurile de exorcizare, prin care, spun localnicii, "reuşea să scoată demonii din oamenii posedaţi de diavol". În iunie 2005, ultima exorcizare a preotului Corogeanu avea să ducă la moartea Irinei Cornici, o măicuţă de 23 ani.

Tânăra crescuse într-un orfelinat din Bârlad, iar o perioadă lucrase în Germania, ca menajeră. La întoarcerea în ţară, în 2005, Irina a mers la mănăstirea din Tanacu, pentru a-şi vizita o fosta colegă de orfelinat. Aceasta a reuşit să o convingă să rămână la mănăstire. În luna aprilie, Irina Cornici face prima criză psihotică, socotită de preotul Corogeanu ca „demonizare“.

A fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a fost diagnosticată „schizofrenie dezorganizată“. Psihiatrii i-au prescris un tratament cu sedative, iar măicuţa a revenit la mânăstire. La scurt timp, Irina face o nouă criză, motiv pentru care preotul Corogeanu a decis să o supună ritualului de exorcizare, considerând că este posedată de diavol. "I-am facut slujbe trei zile la rând. Asta este. La noi se cheama slujbe de dezlegare, de duhuri rele, molifte.", spunea in 2005 Daniel Corogeanu.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>


Abonează-te pe

Citește și:

"Te plac, dar eşti groaznic în pat…" - Povestea unei femei care a ales să fie sinceră

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Violată de 110 bărbaţi în 22 de ore. Povestea fetei vândute pentru sex: „Când mă gândesc la trecut sunt extrem de furioasă, dar şi foarte tristă”

Traia intr-o secta, dar a fugit. Povestea tinerei RELIGIOASE care a POZAT aproape GOALĂ. Cum au pedepsit-o rudele

Ana a născut natural o fetiţă de 5 kilograme! Medicii i-au rupt bebeluşei clavicula atunci când au scos-o. Povestea reală a unei mame eroine

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Musty de la Survivor România 2021 are un copil cu o artistă celebră! Dezvăluiri incendiare despre viața de familie a Războinicului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri