Este oficial! Florin Cîțu a anunțat creșterea pensiilor, salariilor și alocațiilor de la 1 ianuarie

Premierul vrea să susțină o creştere a salariului minim cu zece procente de la începutul anului viitor.
Premierul vrea să susțină o creştere a salariului minim cu zece procente de la începutul anului viitor.

Premierul a dat anunțul cel mare! De la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor.

Premierul Florin Cîțu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate de săptămâna trecută că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor. De asemenea, acesta și-a exprimat inițiativa de a introduce astfel de schimbări în ceea ce privește creștrerea veniturilor la fiecare început de an calendaristic: „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic".  

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim.

Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora- pensii, alocaţii, salariul minim- cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic", a explicat premierul Cîțu la un post de televiziune.

Citeste si: Șeful Pfizer spune că vom putea reveni la o viaţă normală într-un an: „Ar putea fi nevoie de vaccinarea anuală”

Mai mult decât atât, acesta a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică".

Premierul a subliniat faptul că ar vrea să susțină o creştere a salariului minim cu zece procente de la începutul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Premierul vrea să susțină o creştere a salariului minim cu zece procente de la începutul anului viitor.
Premierul vrea să susțină o creştere a salariului minim cu zece procente de la începutul anului viitor.[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Raluca Turcan spune că legea pensiilor va fi modificată până la sfârșitul lui 2022

Raluca Turcan a declarat, într-o vizită la Botoșani, că  pensiile vor crește în 2022, odată cu rata inflației.

Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua

lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei 
”, a declarat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a vorbit și despre  o nouă reformă a pensiilor, dat fiind faptul că în următorii 9 ani va exista un plus de 1,8 milioane de pensionari. 

Citeste si: Şefa DSP Bucureşti anunță: „Persoanele vaccinate complet nu intră în carantină în cazul unui contact cu un caz pozitiv”

Raluca Turcan spune că există deja un calendar de majorare a alocațiilor.
Raluca Turcan spune că există deja un calendar de majorare a alocațiilor.[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Avem nevoie de reformă în materie de pensii.  Gândiţi-vă că acum avem un deficit la bugetul de asigurări sociale de 16 miliarde. Până în anul 2030 vor ieşi în plus, faţă de cât ies în mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari, ca urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966- 1969. Ca atare, presiunea pe sistemul de pensii este în creştere  ”, a precizat Raluca Turcan.

Cât despre alocații, Raluca Turcan spune că există deja un calendar de majorare a acestora.

De altfel, vă amintiţi că la începutul anului am fost printre primii care au anunţat că acest calendar se respectă şi am majorat alocaţiile de la 1 ianuarie  ”, a completat Raluca Turcan.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Tipare negative de gândire ce te împiedică să evoluezi

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies