Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu


Cursurile faţă în faţă au fost suspendate pentru zeci de mii de elevi din România din cauza infectărilor cu Sars-Cov-2.


In articol:

Potrivit datelor publicate vineri în ceea ce privește situația epidemiologică la nivel național în învățământul preuniversitar reiese că 1.091 de preșcolari sau elevi au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Numărul angajaților din educație bolnavi de Covid-19 a ajuns la 604!

Astfel, cursurile faţă în faţă sunt suspendate în 795 de clase sau grupe din cauza cazurilor confirmate, deci 17.658 de elevi sunt nevoiți să stea acasă.

Citeste si: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat! Spania intră în zona verde, iar Bulgaria în cea galbenă

Cursurile faţă în faţă au fost suspendate

Sorin Cîmpeanu, declarații despre înmulțirea cazurilor de Covid în școli

Ministrul Educației afirmă că cele peste 100 de cazuri de infectare în rândul elevilor nu sunt un efect al întoarcerii acestora în școli, ci alte tipuri de activități.

„Să nu uităm de perioada de incubare. Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Sunt infectările rezultate în urma altor activităţi.

Peste două săptămâni vom putea avea o concluzie relevantă privind influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică asupra ratei de infectare", susține Sorin Cîmpeanu.

Școlile și grădinițe, închise în cel mult trei săptămâni

Cunoscutul epidemiolog Octavian Jurma a făcut un anunț îngrijorător, la nici o săptămână de la începerea școlilor.

Acesta este de părere că în mai puțin de trei săptămâni riscăm să avem până la 15000 de cazuri de Covid zilnic, iar școlile se vor închiide din nou.

Potrivit lui Octavian Jurma, la începutul lunii octombrie, Capitala va depăși incidența de 6 la mie, iar școlile se vor închide în cazul în care nu se vor lua măsuri pentru a opri explozia.

„15-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie probabil se va depăși incidența de 6 la mie în București.

Citeste si: Certificatul verde a fost aprobat de CNSU! Românii sunt obligați să îl prezinte la nunți, în restaurante și în sălile de sport

Cursurile faţă în faţă au fost suspendate

Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută. E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte.

Guvernul se vede obligat acum să apeleze la măsurile pe care le-am hulit în primele două, trei valuri, acele restricții diverse prin care se încearcă limitarea răspândirii pandemiei”, a declarat Octavian Jurma.


Abonează-te pe

Citește și:

Gândirea pozitivă şi sănătatea: efecte în viaţa de zi cu zi

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Valeriu Gheorghiță, previziuni sumbre în legătură cu valul 4 al pandemiei: „Nicio persoană fără imunitate nu va scăpa”

Vremea de sambata, 18 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme instabila!

CITEȘTE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

RADU CONSTANTIN: Cine este iubitul Otnielei Sandu, concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri