Anunț important! Aceste pensii vor fi desființate! Cine va avea de suferit?


Csoma Botond, deputat UDMR, anunță desființarea acestor categorii de pensii!


In articol:

Csoma Botond, deputat UDMR, a explicat că s-a creat un grup pentru desființarea pensiilor speciale. Se dorește astfel formarea unui singur sistem de pensii în România.

Aceste pensii vor fi desființate în România!

Deputatul UDMR susține creearea unui singur sistem de pensii în România și desființarea pensiilor speciale aplicate până acum.

”Când a fost votul în Parlament, dacă vă amintiți, pe pensiile parlamentarilor, noi am spus atunci că acel pas a reprezentat o demagogie ieftină, pentru că pensiile parlamentarilor reprezintă foarte puțin, cam 1% din toate pensiile denumite speciale, care nu se bazează pe contributivitate.

Citeste si: Vești bune pentru agricultori! Vor primi sume mari de bani, în curând!

pensii bani
oficialii anunță desființarea acestor categorii de pensii[Sursa foto: PixaBay]

Și am spus că noi dorim, și de mai multe ori  am spus această chestiune în Parlament, noi dorim să desființăm toate pensiile așa-zise speciale și să existe un singur sistem de pensii în România, cel bazat pe contributivitate”, a declarat Csoma Botond.

Csoma Botond susține că discuțiile încă se află pe masa partidelor politice, iar unii oficiali au avut deja un punct de vedere solid pe marginea acestui subiect.

Citeste si: Anunț de ultim moment făcut de Ministrul Muncii! Scad salariile românilor?

Acum la nivelul coaliției s-a creat un grup de lucru, care analizează, și au început deja să lucreze săptămâna trecută, analizează posibilitatea unei reforme în legătură cu aceste pensii speciale", a precizat deputatul UDRM.

Csoma Botond este de acord cu desființarea pensiilor speciale și este de părere că proiectul trebuie dus până la capăt.

pensii desfiintate bani
pensiile speciale vor fi desființate [Sursa foto: PixaBay]

”Și să nu arunci numai praf în ochii cetățenilor și de dragul demagogiei să faci nu o jumătate de măsură, că nici 5% din întregul sistem nu reprezintă pensiile parlamentarilor", a declarat politicianul.

Deputatul USR-PLUS Victor Ilie susține că membri partidului din care face parte au depus un proiect legislativ pentru desființarea pensiilor speciale.

”USR-Plus a depus deja inițiativa de desființare a pensiilor speciale pentru primari, modificarea codului administrativ, care prevede aceste pensii speciale, dar care încă nu au fost puse în plată, au fost amânate prin ordonanță de urgență și urmează să intre în vigoare la anul. (…) Din păcate, nu putem să închidem ochii și să ne prefacem că nu există Curtea Constituțională. Trebuie să luăm în calcul că la anul se vor schimba trei judecători la Curtea Constituțională", a declarat Victor Ilie.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BULGURUL

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

CITEȘTE: Cine este CLAUDIA PUICAN, iubita lui Armin Nicoară

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografie: data nașterii, vârstă, cine este iubitul ei

DESCOPERĂ: Blestemul ZODIILOR. Care este partea întunecată a zodiei tale

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală a suferit saxofonistul şi cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri