O singură categorie de pensii NU poate fi desființată! Ce spune Avocatul Poporului?


Niciuna dintre aceste pensii nu va fi în siguranță! O singură categorie va rămâne în picioare.


In articol:

Conform celor spuse de Renate Weber, toate pensiile speciale vor fi desființate, cu excepția uneia: cea a magistraților.

O singură categorie de pensii NU va fi desființată

Renate Weber a declarat că mai mulți politicieni au contactat-o pentru a ataca la CCR decizia de desființare a pensiilor speciale.

„Am o decizie a CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu”, a declarat Weber pentru un post de televiziune.

Citeste si: Se taie pensiile în România! Românii vor primi mai puțini bani

„Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi (n.r.

de desființare a pensiilor speciale) pentru fiecare celelalte categorii: la SRI, la toate celelalte”, precizează Avocatul Poporului.

weber declaratii
Renate Weber precizează ce tip de pensie nu va fi desființată[Sursa foto: Facebook Renate Weber]

Vai de mine! Mi-au înroșit telefonul. Eu, de când sunt în funcția asta, nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. M-au sunat să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari.

În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. Chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă că nu am motiv de neconstituționalitate”, a declarat Avocatul Poporului.

Renate Weber a menționat că au existat situații în care oamenii au alergat și au strigat după ea pe stradă.

Citeste si: Acești români vor primi bani de la stat! Cererile se depun până pe 21 februarie

„A fost o perioadă de timp în care, din cauza acestor ieșiri pe care le-au avut cei de la putere împotriva mea, am avut situații neplăcute pe stradă, în magazine. Au venit oameni care m-au alergat cu cărucioarele printre rafturi. Strigau la mine: „criminalo!”. Cineva urla că de ce port mască, pentru că eu am zis să nu se poarte mască”, a declarat aceasta.

„Motivele care au deranjat care au produs pagube au fost două. Prima a fost în momentul în care au dat cele 25 de OUG. Am atacat 5. Una dintre ele se referea la accesul spitalelor private la banul public. Aveau acces într-o concurență total neloială. Acolo spitalele private ar fi avut acces numai din pixul ministrului. Apoi se dădea acces spitalele private la sistemul de urgență. Așa cum era gândită ordonanța, era vorba de decăderea sistemului public. Am câștigat la CCR.

Am avut o discuție cu cineva din PNL, care mi a spus că nu am dreptate.Era un telefon dat după ce am trimis la CCR. A fost singura dată când am primit un telefon. Nu am nimic contra sistemului privat de sănătate. Apoi, un alt motiv, am avut o solicitare în care am spus că trebuie oprite tăierile din păduri. Furtul este de zece ori mai mare. În momentul acela a fost un moment în care au început să sune telefoanele la colegii mei. Am văzut niște comunicate d eo virușlență la adresa mea care nu erau justificate”, a spus în cele din urmă Renate Weber.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Angela Merkel prelungește lockdown-ul în Germania! Ministrul Sănătății a cerut imunizarea populației de peste 65 de ani cu vaccinul AstraZeneca!

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

COVID-19 Italia: Se închid școlile din cauza pandemiei

Se închid școlile pe 8 martie?! Ce spune Ministrul Educației?

COVID-19 Cehia: Carantină parțială de luni, 1 martie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

DESCOPERĂ: Dieta SCARSDALE. Principii de baza, reguli, idei de meniu pentru 7 zile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri