„E rețeta tradițională! Mama mi-a zis să pun și câteva linguri de iaurt grecesc în aluat.” Rețeta Mirelei Vaida de pâine de casă. Un preparat gustos și tradițional!

„E rețeta tradițională! Mama mi-a zis să pun și câteva linguri de iaurt grecesc în aluat.” Rețeta Mirelei Vaida de pâine de casă. Un preparat gustos și tradițional!
„E rețeta tradițională! Mama mi-a zis să pun și câteva linguri de iaurt grecesc în aluat.” Rețeta Mirelei Vaida de pâine de casă. Un preparat gustos și tradițional!

Află din rândurile următoare care este rețeta de pâine de casă a Mirelei Vaida.

Mirela Vaida este o mămică gospodină, care gătește mereu pentru soțul și cei trei copii ai săi. Vedeta este foarte iscusită în bucătărie și îi place să facă tot felul de preparate în casă, inclusiv pâine. Prezentatoarea TV a pregătit rețeta sa de pâine tradițională, pe care a împărtășit-o cu urmăritorii săi din mediul online.

Pâinea are o rețetă foarte simplă.

E rețeta tradițională. Eu o știu de la mama mea, care o știe de la mama ei. E o rețetă foarte simplă, iar eu în general fac o pâine bună. În principiu, o pâine îți ia cam 2 ore, cu tot cu frământat, cu dospit și cu coptul în cuptor .”, a spus Mirela Vaida pe YouTube.

Rețeta de pâine de casă a Mirelei Vaida

Citește și: Rețeta de paste cu sos de brânză a Mirelei Vaida. O idee genială pentru un prânz delicios!

Rețeta Mirelei Vaida de pâine de casă. Un preparat gustos și tradițional!
Mirela Vaida [Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Ingredientul secret pentru un cozonac pufos. Ce rețetă folosește Mirela Vaida pentru preparatul delicios

Ingrediente:

  • 2 kg de făină neagră;
  • sare;
  • drojdie;
  • lapte cald;
  • apă caldă;
  • apă minerală;
  • iaurt grecesc.

Mod de preparare:

Mirela Vaida a explicat, pas cu pasul, modul de preparare al rețetei sale de pâine de casă.

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

Eu aici am aproape 2 kg de făină neagră. Am mai păstrat pentru remodelat. Fac un culcuș și în culcuș pun sare grunjoasă. Aici am preparat drojdia. Poate fi și drojdie proaspătă. Eu am drojdie uscată. Am făcut-o cu apă caldă, am dizolvat-o în apă caldă și a ieșit această drojdie. Nu am un gramaj. Eu pun după ochi. O amestec în sarea grunjoasă, astfel încât sarea să se dizolve în drojdia dizolvată deja.

Am dizolvat sarea grunjoasă în drojdie și începem încet-încet să amestecăm aluatul Încep să amestec făina cu drojdia și cu sarea. Încep să torn un pic de apă caldă și să omogenizăm acest aluat. M-a învățat mama să mai pun și puțină apă minerală. Tot mama m-a învățat să pun și un pic de lapte. Mama mi-a zis să pun și câteva linguri de iaurt grecesc în aluat. Pun 3 linguri și încep să îl omogenizez.
În principiu, toate ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei. Am omogenizat iaurtul și acum mai pun lapte. Frământăm bine-bine. O las să se dospească în jur de 40 de minute, o oră maxim. Pun un ștergar deasupra și o las acolo să crească. A crescut. Ea e destul de moale, mai pun puțină făină ca să o îngroș și o mai frământ puțin. Luăm jumătate de cocă și fiecare jumătate o voi rupe la rândul ei în alte două jumătăți. O să pun un pic de ulei de măsline pe blat și pe mâini. Ung tava cu un puc de ulei de măsline. Le ung bine-bine și acum mă apuc de pâine. Fac un baton de pâine. Eu o ung cu ou. Așa știu eu de acasă. Îmi place să aibă aspectul de pâine aurie și rumenită. Las pâinile astea încă 5 minute la crescut și dau drumul la cuptor la 220 de grade. Îl las 5 minute să se încălzească, după care ung pâinea și o bag în cuptor. Bat gălbenușul cu o picătură de ulei de măsline și ung pâinea. O las vreo 40-50 de minute la cuptor. Eu știu de la mama mea că pâinea se acoperă, se lasă vreo 10 minute să se răcească și după aceea se taie.
”, a explicat Mirela Vaida.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

,,Cea mai bună supă în perioada de post! Supa cremă de ciuperci”. Paula Chirilă dezvăluie rețeta supei cremă de ciuperci, perfectă pentru post

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cine este tânăra moldoveanca de 26 de ani care i-a cucerit inima celebrului actor Sean Penn

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă


Cookies