,,E nevoie ca la nivelul fiecărui inspectorat să luați legătura cu fiecare școală!”. Ce sumă de bani vor primi elevii de la stat


Federația Națională a Părinților, ,,Edupart”, a anunțat recent, într-un comunicat, că elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, urmează să primească la începutul anului școlar 2022-2023 vouchere educaționale în valoare de 500 de lei, care pot fi folosite pentru achiziționarea rechizitelor.


In articol:

În acest program copiii care provin din familii ,,al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este maximum 50% din salariul de bază minim brut pentru țară”.

Citeste si: Vești bune pentru români! Guvernul oferă 3.000 de euro acestor persoane. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Ce anunță Sorin Cîmpeanu

Ce anunță Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: shutterstock]

Ce anunță Sorin Cîmpeanu


Ministrul Educație
i i-a anunțat pe părinți că procesul prin care tichetele respective vor fi distribuite nu este unul ușor. El a spus că nu există partea de digitalizare și le creează probleme celor din educație.

"Nu există partea de digitalizare și ne creează probleme direct, nouă, celor din educație Vă dau un exemplu: avem acele vouchere de 500 de lei, pentru peste 300.000 de elevi. Trebuie să știm acei 300.000 de elevi. Sunt niște condiții care prin ordonanța de urgență 133 se raportează la salariul părinților din luna iulie. Salariul pe luna iulie a fost cunoscut pe 15 august, 15 august a fost acum câteva zile”, a

spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că la nivelul fiecărui inspectorat trebuie luată legătura cu fiecare școală, fiecare școală cu fiecare diriginte, iar fiecare diriginte cu fiecare părinte, care este sau nu în țară, în activitate sau în vacanță.

,,Deci e nevoie ca la nivelul fiecărui inspectorat să luați legătura cu fiecare școală, fiecare școală cu fiecare diriginte, fiecare diriginte cu fiecare părinte, care este sau nu este în țară, care este sau nu este în activitate, este sau nu este în vacanță, ca să aveți acele adeverințe de venit, care apoi să se centralizeze la nivel de inspectorat, apoi la Ministerul Educației, apoi la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și apoi să știm pe cine trebuie să susținem cu aceste vouchere, care sunt importante. Aparent simplu, practic, mulți cei din sală știți că este foarte complicat în absența unui sistem coerent, nu numai digital, ci coerent. Coerența a lipsit foarte mult sistemului de educație. Lipsa coerenței este unul din factorii care ne-au adus în situația în care constatăm și ne plângem de toate aceste neajunsuri", a mai declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.


Sorin Cîmpeanu
vrea să ofere burse mai mari elevilor

Ministrul Educației își dorește să implementeze anumite măsuri pentru a reduce abandonul școlar, iar printre acestea se numără și mărirea burselor. Sorin Cîmpeanu susține că în 2023 bugetul alocat burselor va fi de 10 ori mai mare decât cel din 2020 și își dorește să dea putere școlilor.

"Vrem să dăm putere şcolilor. Propunerea din lege este ca pentru fiecare din cei 871.000 elevi din învăţământul primar să fie o alocată suma de 400 de lei pentru bursa socială, iar pentru învăţământul gimnazial pentru cei 751.000 elevi alocaţia este de 920 de lei. Pentru învăţământul liceal unde sunt 573.000 elevi, alocaţia propusă este de 1.500 lei pentru liceele teoretice şi vocaţionale şi 3.000 de lei pentru învăţământul profesional. Fiecare şcoală va şti exact care va fi bugetul pe care îl are la dispoziţie şi va putea să-şi pună în practică propria viziune de susţinere a performanţei.", a declarat Cîmpeanu, potrivit news.ro.

Citeste si: Elevii revin la cursurile online! Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț despre vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron

 

 

Abonează-te pe

Citește și:

Vești bune pentru români! Guvernul oferă 3.000 de euro acestor persoane. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Cum se descurcă fiica Biancăi Drăgușanu la școală? Sofia este înscrisă la o școală de stat

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Elena Udrea a fost vizitată în penitenciar de către fetița sa! Cele două s-au întâlnit pentru prima dată după 3 luni

Vouchere de până la 5000 de lei pentru milioane de români! Cine va beneficia de acest ajutor de la stat pentru compensarea scumpirilor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Dezvăluiri despre actele de agresiune sexuală prin care sunt nevoite să treacă femeile din stațiile de cercetare din Antarctica.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri