„După ce ați terminat de modelat cornulețele, le mai lăsați un sfert de oră să se mai odihnească, să mai crească.” Rețeta de cornulețe cu rahat a bunicii Gherghina!

„După ce ați terminat de modelat cornulețele, le mai lăsați un sfert de oră să se mai odihnească, să mai crească.” Rețeta de cornulețe cu rahat a bunicii Gherghina!
„După ce ați terminat de modelat cornulețele, le mai lăsați un sfert de oră să se mai odihnească, să mai crească.” Rețeta de cornulețe cu rahat a bunicii Gherghina!

Află din rândurile următoare care este rețeta de cornulețe cu rahat a bunicii Gherghina.

Bunica Gherghina, una dintre cele mai cunoscute și apreciate bunicuțe din mediul online, pregătește mereu cele mai gustoase rețete pentru nepoții săi. De data aceasta, bunica Gherghina a pregătit o rețetă delicioasă de cornulețe cu rahat, pe care a filmat-o și a postat-o pe contul său de TikTok.

Rețeta de cornulețe cu rahat a bunicii Gherghina

Citește și: „Asta e rețeta mea de cornulețe, nu are rost să mai probez alte rețete.” Rețeta de cornulețe pentru Crăciun a bunicii Emilia de pe TikTok!

Citește și: „Facem ardei umpluți. Ingredientul principal îi dă cel mai bun gust.” Rețeta de ardei umpluți a bunicii Gherghina de pe TikTok!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente:

  • sare
  • zahăr
  • un kilogram de făină
  • zahăr pudră
  • praf de copt
  • zahăr vanilat
  • drojdie
  • coaja de la o lămâie
  • un pachet de unt
  • 300 g de apă minerală
  • rahat

Mod de preparare:

Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este unul de-a dreptul delicios.

Să știți că o să iasă cea mai bună rețetă de cornulețe. Am pus în acest bol un kilogram de făină. Urmează un pachet de unt de 200 de grame.

Punem și o lingură de zahăr, un praf de sare, un plic de praf de copt, unul de zahăr vanilat și coaja de la o lămâie. Acum urmează drojdia, care trebuie să fie proaspătă, nu drojdie uscată. Punem cam o nuculiță mică de drojdie. Acum urmează pentru frământat o cană de 300 de grame de apă minerală. Să fie călduță, ținută în casă, la căldură. Începem să frământăm untul cu apa minerală.
Frământăm până se întărește coca, până se face o adevărată cocă, să poți să întinzi cornulețele. Faceți coca biluțe, iar apoi o puneți pe un capac, o întindeți cu sucitorul. Eu o întind cu sticla. La urmă tăiați rotundul în triunghiuri și începeți să rulați cornulețele. Punem bucățica de rahat pe cocă și începem să o rulăm frumos. După ce ați terminat de modelat cornulețele, le mai lăsați un sfert de oră să se mai odihnească, să mai crească.
20 de minute să le țineți la cuptor. Le dăm prin zahăr pudră
!”, a spus bunica Gherghina pe TikTok.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

„Dacă vreți, plăcinta asta puteți să o faceți și de dulce. Eu o să o fac de post!” Rețeta de plăcintă cu cartofi și ceapă caramelizată a Gabrielei Cristea. Un preparat de post gustos și ușor de făcut!

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

„N-am murit” Discuția halucinantă pe care Nicu Sârghea a avut-o cu doar câteva ore înainte să fie găsit fără suflare în propria casă! Toboșarul trupei Vunk și-a prevestit ultimele clipe din viață?

Val de omagii după moartea lui Nicu Sârghea: "Regrete eterne pentru acest om minunat". Fanii și colegii de scenă sunt în DOLIU din cauza veștii triste

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Dorobanțu și Daniel ajung la cuțite! „Nu mă impresionezi!”. Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii” de vineri, 13 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Fiul șoferului român de TIR care a fost lovit de tren în Belgia, mărturii cutremurătoare. Tânărul vorbea cu tatăl lui la telefon în momentul în care s-a produs tragedia: „Mi-a strigat numele de două ori”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies