Simplă și gustoasă, cu doar câteva ingrediente, aceasta a pregătit o salată de leurdă, pe care a servit-o pe pâine prăjită.
Irina Loghin este una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară, de la noi din țară. Pe lângă cariera sa de succes, aceasta obișnuiește să își facă și poftele culinare din când în când, iar dat fiind faptul că a cules chiar ea leurdă din pădure, în urmă cu câteva zile, recent, aceasta a postat un filmuleț pe pagina sa de Facebook, acolo unde a pregătit o rețetă cu aceasta. În plus, pe lângă salata simplă și delicioasă de leurdă, pe care a făcut-o, interpreta de muzică populară a explicat urmăritorilor săi și cum o pot păstra fresh, timp de 2 luni de zile.
Salată de leurdă, pregătită de Irina Loghin
Ingrediente
- Leurdă
- Sare
- Lămâie
- Ulei de floarea-soarelui
- Pâine prăjită
Mod de preparare
- “Leurda o luați fir cu fir, pe toată o faceți buchetele, le spălăm foaie cu foaie ca să fie pentru salată, nu prea mult că știm că nu sunt nici stropite, sunt de la mama lor.
- Așa le faceți pentru frigider și le legați cu un elastic ceva și le puneți într-o cratiță cât să nu fie foarte înaltă, în care punem apă cât mai multă. O legăm și punem cozile așa în apă și punem altele lângă ea, să se umple cratița și așa va rămâne în frigider 2 luni, atât am ținut eu anul trecut.
- Eu am să tai codițele, deși sunt bune și astea, dar vreau să fac cât se poate de măruntă. (…) Ea s-a tocat, punem puțină sare, lămâie, nu punem multă zeamă (…), puțin ulei, eu chiar pun ulei de floarea-soarelui că îmi place mai mult (…), nu punem mult și amestecăm cu furculița.
- Dacă știți ce gustoasă e! Îi mai iese din tărie, după ce i-am pus uleiul și sarea, ceea ce este mai bine.
- Pe urmă, eu de regulă coc (…), dar acum am pâine d-asta uscată care este destul de bună și asta. Nu pun absolut nimic decât așa ceva, ce să dreg cu unt? Că n-are rost să stricăm gustul ei.”, a explicat Irina Loghin, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.