DROB de PORC. Rețeta care se moștenește din generație în generație


DROB de PORC. Asa faci cel mai bun drob de Craciun. Reteta nu este grea si se mosteneste din generatie in generatie.

 

DROB de PORC. Ingrediente:

 

1 ficat mare de porc
3 inimi de porc

3 rinichi de porc

6 -10 oua

1 plaman de porc

2 legaturi de ceapa verde

Citeste si: Cozonac a la Chef Cătălin Scărlătescu - reţeta desertului preferat al românilor, nelipsit de pe masă de Sărbători

1 legatura de marar verde

1 legatura de patrunjel verde

½ lingurita de piper macinat

½ lingurita de boia de ardei iute

1 lingurita de sare

1 foaie de placinta

1 morcov,1 ceapa, piper boabe, foi dafin (pentru fiert organele)

Citeste si: Cum sa gatesti sarmale ca Chef Scarlatescu – Tips & Tricks

drob de porc

DROB de PORC. Mod de preparare:

 

Organele de porc se fierb in apa cu sare si se spumeaza. In apa in care se fierb organele mai punem: un morcov, o ceapa, doua foi de dafin, piper boabe. Dupa ce organele de porc au fiert, se pun la racit si se toaca marunt. Ceapa verde, mararul si patrunjelul, se spala si se toaca marunt. Ouale se bat bine cu putina sare. Se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia.

Citeste si: Rețete Crăciun. Cea mai simplă prăjitură pentru masa de Crăciun - Se face din 3 ingrediente și e gata în 10 minute

Se unge o tava de cuptor (forma de chec, cozonac) cu ulei, se asaza foaia de placinta si se unge cu putin ulei, se aseaza frumos umplutura de drob (se mai pot pune prin umplutura 2-3 oua intregi fierte si curatate de coaja), se aseaza deasupra foaia de placinta si se unge cu ulei sau cu ou batut. Se introduce tava in cuptorul incins pentru aproximativ 45 de minute. E o reteta simpla si delicioasa.

Citeste si: Cum preparăm cea mai delicioasă tobă de casă, un preparat nelipsit de pe mesele românilor în perioada Sărbătorilor


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Când trecem la ora de iarnă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri