Cum sa gatesti sarmale ca Chef Scarlatescu – Tips & Tricks


Vin sarbatorile de iarna si ne gandim deja la bunatatile pe care sa le pregatim pentru masa de Craciun: aperitive care sunt numai bune sa intampine invitatii, salate cu dressing-uri inedite, fripturi fragede, rulade cu fructe si prajituri apetisante.

Cand vine vorba despre nelipsitele delicii traditionale in foi de de varza, sarmalele, abia atunci incepe competitia intre noi, femeile. Sa cautam retete prin carnetele vechi mostenite de la bunica sau sa o sunam pe mama? Sarmalele matusii parca erau cele mai bune, totusi…Oare cum reusea?

Ca sa nu trecem prin chinul acestor intrebari, Chef Catalin Scarlatescu ne da cateva “tips & ticks” pentru a ne putea mandri cu cele mai bune sarmale traditionale pe care le-am preparat vreodata, cu care sigur ii vom uimi pe cei dragi.

Adauga in compozitie si condimente – piper, foi de dafin, cimbru, boia de ardei (dulce). Atentie la cantitate! Mirodeniile uscate sunt mult mai aromate decat cele proaspete, atunci cand fierb.

Fierbe sarmalele in oale speciale de lut unse in prealabil cu untura, pentru a nu se lipi si pentru a cali putin si sarmalele care sunt pe fundul vasului.
Pentru mai multa savoare, ceapa trebuie sotata inainte de a o amesca impreuna cu orezul si carnea tocata.

Varza acra trebuie sa fie de cea mai buna calitate, murata in sare neiodata si lasata “la dospit” inainte in suc de rosii.
Carnea tocata trebuie sa fie aleasa mai grasa decat cea pentru friptura, pentru a-si pastra fragezimea in timpul fierberii.

Sarmalele lui Scarlatescu sunt facute din ingrediente atent selectionate, fierte la foc mic, timp de peste 4 ore, in oale speciale de lut.

Astfel, varza murata, carnea suculenta si condimentele naturale, devin cele mai bune sarmale pe care le-ai gustat  de Sarbatori.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Reteta traditionala pentru masa de Craciun - Cum faci haioase din aluat cu osanza

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Briose cu mere si morcovi - reteta perfecta pentru micul dejun

Sarmale lenese - cea mai usoara reteta de Craciun

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
HOROSCOP pentru anul 2023. Pentru nativii unei zodii, anul 2023 ar putea începe cu cheltuieli!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri