Dovleac la cuptor, un deliciu de toamna!


Nu stim cati dintre voi l-ati incercat, insa va spunem un singur lucru: dovleacul copt este o bunatate!

Se prepara usor, are multe fibre si vitamine si este extrem de versatil. Il poti savura fie ca gustare, intre mese, fie ca garnitura (are o cosistenta interesanta, ca de piure) sau il poti transforma foarte usor intr-un desert sanatos. Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne invata cum sa pregatim acest deliciu.

Fie il pui la cuptor simplu, fara sa-i adaugi niciun ingredient, fie il condimentezi dupa bunul plac, dovleacul se coace repede si nu necesita pregatire in avans. Cu alte cuvinte, il poti pregati cat timp cureti bucataria, speli vasele sau te uiti la un film.

Cum se face:

Ai nevoie de:
1 dovleac
1 lingura ulei de masline
sare de mare
scortisoara
nucsoara
1 lingura zahar brun

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Intre timp, curata-l bine de seminte. Apoi, taie-l in felii wedges.
Pune-le pe o foaie de copt, culcate, apoi stropeste-le cu putin ulei de masline, pe care sa-l intinzi bine.

Asezoneaza-l cu sare, scortisoara, nucsoara si zahar brun.
Coace-l 20-25 minute.


Abonează-te pe

Citește și:

Tii cura de slabire? Si cine spune ca nu ai voie sa mananci desert? Inghetata de DIETA, sanatoasa, din banane si unt de arahide

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Desert cu aroma de toamna

Prajitura cu branza si caise. Un desert care iti va alinta papilele gustative

Prajitura cu iaurt, un desert ieftin, rapid si sanatos

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Tot ce trebuie sa stii despre torturi personalizate pe care le poti comanda online

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri