Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu

diferenta dintre pandispan si chec
Diferența dintre pandișpan și chec

Există și în zilele noastre persoane care pot confunda checul cu un pandișpan. Însă știți care sunt diferențele principale între cele două?

Aflați în rândurile următoare care este diferența dintre pandișpan și chec. În plus, descoperiți și care sunt caracteristicile principale ale celor două, atunci când vine vorba despre ingrediente, textură, dar și aromă. 

reteta chec pandispan
Diferența dintre pandișpan și chec[Sursa foto: freepik]

 

Pandișpan 

Ingrediente 

În ceea ce privește ingredientele pentru un pandișpan, rețeta originală și autentică a acestui desert este alcătuită din ouă, zahăr granulat, făină, sare, iar opțional, un pliculeț de praf de copt, esență de vanilie, dar și fructe la alegere. În plus, în funcție de alegerea personală, putem adăuga la un pandișpan și fructele menționate anterior, fie că sunt ele proaspete sau congelate, în funcție de preferințe, fie că este vorba despre vișine, cireșe, caise, căpșune etc., existând în zilele noastre nenumărate rețete la care puteți apela atunci când va doriți să preparați un astfel de desert pufos.

Textură 

Atunci când vine vorba despre textura acestui desert, a unui pandișpan, este cunoscut deja faptul că, în comparație cu un chec, pandișpanul este extrem de moale și pufos, textura sa fiind una ca de burete, spongioasă, dat fiind faptul că este considerat totodată ca fiind și una dintre primele prăjituri la care nu s-a folosit drojdia, ceea ce face dintr-un pandișpan să aibă o textură foarte ușoară

Arome 

Bineînțeles că pandișpanul poate să își păstreze rețeta originală indiferent de ocazia la care le alegeți să îl preparați, astfel aroma sa fiind una simplă, dulce, dar de asemenea dacă vă doriți să-i aduceți un plus de gust și de aroma, deseori pandișpanul este preparat în zilele noastre și cu diverse fructe, proaspete sau congelate, în funcție de preferințe, cele mai des întâlnite fiind cele care conțin vișine, însă în funcție de preferințe puteți să adăugați și alte fructe precum cireșe, caise, căpșune și așa mai

departe. 

Citește și: Pandișpan cu cireșe. Cel mai pufos pandișpan pe care l-ai gustat vreodată!

chec pandispan
Diferența dintre pandișpan și chec[Sursa foto: freepik]

Citește și: Chec cu afine. Rețeta perfectă pentru un desert delicios și sănătos!

 

Chec 

Ingrediente 

Citește și: Trupa PINDU, implicată într-un ACCIDENT GRAV! Doi membri ai formației au ajuns la spital- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

În ceea ce privește ingredientele pentru un chec, rețeta originală și autentică a acestui desert este alcătuită din câteva ingrediente comune cu cele ale unui pandișpan, mai exact ouă, zahăr granulat, făină, dar și sare, însă în plus față de prepararea unui pandișpan, la o rețetă de chec se adăugă și unt sau ulei, pudră de cacao, lapte, dar și diverse esențe, fie de vanilie, rom, portocală și așa mai departe.

De asemenea, în funcție de preferințe, la rețetele actuale s-au tot adăugat și alte ingrediente, însă acest aspect ține doar de preferințele personale, dacă dorim să ne abatem de la rețeta originală și să adăugăm un plus de gust sau aspect la desertul nostru, sau să păstrăm rețeta originală exact așa cum este.

Textură 

Atunci când vine vorba despre textura acestui desert, a unui chec, este cunoscut deja faptul că, în comparație cu un pandișpan, checul este puțin mai dens și nu atât de pufos și ușor, dat fiind faptul că acesta deține în compoziția sa și alte ingrediente care îl fac să fie sub această formă, însă cu toate acestea, desertul poate să fie și el unul moale și pufos, în funcție de timpul de coacere pe care îl alegem, dar și de preferințele personale, dacă ne dorim că checul nostru să fie puțin mai dens sau poate puțin mai sfărâmicios și pufos.

Arome 

Bineînțeles că checul poate să-și păstreze rețeta originală indiferent de momentul în care îl preparăm, astfel încât aroma sa fiind una simplă, fără să adăugăm pudra de cacao, însă deseori acesta este un preparat cunoscut pentru combinația pe care o are de vanilie și cacao, de aici plecând și checul marmorat, acolo unde adăugăm și pudră de cacao, și formăm un model aparte, însă deseori, checul este preparat în zilele noastre și cu o glazură deasupra, fie că este vorba despre una din ciocolată simplă, neagră, sau chiar și albă, pentru un plus de gust și aspect. 

pandispan pufos
Diferența dintre pandișpan și chec[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chec cu afine. Rețeta perfectă pentru un desert delicios și sănătos!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Motivul pentru care artistul Culiță Sterp nu a fost alături de copiii lui, de Moș Nicolae: „De la noi mai puțin, de la Dumnezeu mai mult.”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies