Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu

diferenta dintre pandispan si chec
Diferența dintre pandișpan și chec

Există și în zilele noastre persoane care pot confunda checul cu un pandișpan. Însă știți care sunt diferențele principale între cele două?

Aflați în rândurile următoare care este diferența dintre pandișpan și chec. În plus, descoperiți și care sunt caracteristicile principale ale celor două, atunci când vine vorba despre ingrediente, textură, dar și aromă. 

reteta chec pandispan
Diferența dintre pandișpan și chec[Sursa foto: freepik]

 

Pandișpan 

Ingrediente 

În ceea ce privește ingredientele pentru un pandișpan, rețeta originală și autentică a acestui desert este alcătuită din ouă, zahăr granulat, făină, sare, iar opțional, un pliculeț de praf de copt, esență de vanilie, dar și fructe la alegere. În plus, în funcție de alegerea personală, putem adăuga la un pandișpan și fructele menționate anterior, fie că sunt ele proaspete sau congelate, în funcție de preferințe, fie că este vorba despre vișine, cireșe, caise, căpșune etc., existând în zilele noastre nenumărate rețete la care puteți apela atunci când va doriți să preparați un astfel de desert pufos.

Textură 

Atunci când vine vorba despre textura acestui desert, a unui pandișpan, este cunoscut deja faptul că, în comparație cu un chec, pandișpanul este extrem de moale și pufos, textura sa fiind una ca de burete, spongioasă, dat fiind faptul că este considerat totodată ca fiind și una dintre primele prăjituri la care nu s-a folosit drojdia, ceea ce face dintr-un pandișpan să aibă o textură foarte ușoară

Arome 

Bineînțeles că pandișpanul poate să își păstreze rețeta originală indiferent de ocazia la care le alegeți să îl preparați, astfel aroma sa fiind una simplă, dulce, dar de asemenea dacă vă doriți să-i aduceți un plus de gust și de aroma, deseori pandișpanul este preparat în zilele noastre și cu diverse fructe, proaspete sau congelate, în funcție de preferințe, cele mai des întâlnite fiind cele care conțin vișine, însă în funcție de preferințe puteți să adăugați și alte fructe precum cireșe, caise, căpșune și așa mai

departe. 

Citește și: Pandișpan cu cireșe. Cel mai pufos pandișpan pe care l-ai gustat vreodată!

chec pandispan
Diferența dintre pandișpan și chec[Sursa foto: freepik]

Citește și: Chec cu afine. Rețeta perfectă pentru un desert delicios și sănătos!

 

Chec 

Ingrediente 

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

În ceea ce privește ingredientele pentru un chec, rețeta originală și autentică a acestui desert este alcătuită din câteva ingrediente comune cu cele ale unui pandișpan, mai exact ouă, zahăr granulat, făină, dar și sare, însă în plus față de prepararea unui pandișpan, la o rețetă de chec se adăugă și unt sau ulei, pudră de cacao, lapte, dar și diverse esențe, fie de vanilie, rom, portocală și așa mai departe.

De asemenea, în funcție de preferințe, la rețetele actuale s-au tot adăugat și alte ingrediente, însă acest aspect ține doar de preferințele personale, dacă dorim să ne abatem de la rețeta originală și să adăugăm un plus de gust sau aspect la desertul nostru, sau să păstrăm rețeta originală exact așa cum este.

Textură 

Atunci când vine vorba despre textura acestui desert, a unui chec, este cunoscut deja faptul că, în comparație cu un pandișpan, checul este puțin mai dens și nu atât de pufos și ușor, dat fiind faptul că acesta deține în compoziția sa și alte ingrediente care îl fac să fie sub această formă, însă cu toate acestea, desertul poate să fie și el unul moale și pufos, în funcție de timpul de coacere pe care îl alegem, dar și de preferințele personale, dacă ne dorim că checul nostru să fie puțin mai dens sau poate puțin mai sfărâmicios și pufos.

Arome 

Bineînțeles că checul poate să-și păstreze rețeta originală indiferent de momentul în care îl preparăm, astfel încât aroma sa fiind una simplă, fără să adăugăm pudra de cacao, însă deseori acesta este un preparat cunoscut pentru combinația pe care o are de vanilie și cacao, de aici plecând și checul marmorat, acolo unde adăugăm și pudră de cacao, și formăm un model aparte, însă deseori, checul este preparat în zilele noastre și cu o glazură deasupra, fie că este vorba despre una din ciocolată simplă, neagră, sau chiar și albă, pentru un plus de gust și aspect. 

pandispan pufos
Diferența dintre pandișpan și chec[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chec cu afine. Rețeta perfectă pentru un desert delicios și sănătos!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies