Descoperire istorică! Fenomenul a fost resimţit pe Pământ: "O Doamne, asta este. Misterul vechi de 50 de ani este 'Sfântul Graal'. L-am rezolvat"


Descoperire istorică! Fenomenul a fost resimţit pe Pământ:

Cercetătorii au detectat unde gravitaţionale provenite de la coliziunea a două stele neutronice, fenomen ce le-a oferit specialiştilor o primă dovadă a ceea ce ei numesc ''forjare cosmică''.

Coliziunea a dus la distorsionarea spaţiului-timp şi trimiterea unei unde de lumină de-a lungul Universului. Fapt ce a dus la dezactivarea senzorilor din spaţiu şi de pe Pământ în data de 17 august. De asemenea, specialiştii au reuşit să audă zgomotul acestei coliziuni prin intermediul antenelor proiectate pentru studierea ondulaţiilor Einsteinene din materia cosmică cunoscute cu denumirea de unde gravitaţionale.

Daniel Holz, astrofizician din cadrul Universităţii din Chicago şi membru al LIGO a afirmat de asemenea că'' Nu-mi pot imagina o situaţie similară din domeniul ştiinţei observată în decursul vieţii mele, un

singur eveniment care să ne furnizeze atâtea informaţii importante despre Univers.''

Momentul a stârnit uimirea specialiştilor de pe Pământ, care au început să-şi îndrepte telescoapele către mai multe regiuni ale cerului pentru a căuta sursa unei explozii misterioase denumite kilonove.

Astfel de coliziuni dintre două stele neutronice au influenţat profund chimia Universului, fapt ce a dus la crearea multor elemente greoaie, inclusiv metalele preţioase precum aurul, argintul, platina sau uraniul.

Putem spune că bijuteriile din coroana reginei Marii Britanii, cele ale faraonilor şi chiar compuşii din bombele de la Hiroshima şi Nagasaki s-au format în timpul unui ''gong'' cosmic care a avut loc în urmă cu miliarde de ani.

Citeste continuarea pe Descopera.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Previziune socanta: "Se apropie venirea extraterestrilor pe Pamant romanesc!" - Maria Ghiorghiu arunca bomba!

Bombă în showbiz! Au DIVORȚAT în secret după 10 de căsnicie

Zodiac chinezesc. Anul Cainelui de Pamant in 2018. Trei zodii vor cunoaste numai reusite

Lidia Fecioru, despre copiii indigo. Ce misiune au aceştia pe pământ şi cum îi recunoaştem

Mariana Cojocaru a vazut moartea cu ochii si a vorbit cu Dumnezeu! A fost in MOARTE CLINICA! „Viata pe pamant e suferinta, dincolo cand pleci, lucrurile stau cu totul altfel"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Roxana Buzoiu de la Puterea Dragostei are planuri de nuntă cu iubitul congolez: "Ne iubim de două luni"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri