Depresia duce la demenţă! Cum ajungem de fapt să suferim de această boală


Depresia este deseori confundată cu anxietatea, adică acea stare de tulburare care apare din senin, stare de îngrijorare fără motive relevante. Cu toţii ne confruntăm cu evenimente neplăcute în viaţă, şi nu de fiecare dată reuşim să ne echilibrăm stările emoţionale.

Starea de tristeţe şi sentimentul de neputinţă poate însemna o posibilă depresie. Însă, unele persoane dezvoltă o depresie moderată, care poate fi controlată, iar altele, dezvoltă o depresie severă, care poate deveni o boală serioasă.

Din păcate femeile sunt mult mai afectate decât bărbaţii, însă specialistul explică de fapt ce ne face să avem aceste stări de nelinişte.

“Fiecare etapă de viaţă are un anumit profil de depresie. Spre ce vreau eu să trag semnalul de alarmă este depresia la vârstă înaintată, care poate fi factor de intrare în demenţă. Frecvent şi de proastă evoluţie este depresia asociată demenţei sau intrarea în demenţă prin depresie, pentru că la un moment dat nu ştii exact cât este depresie, cât este deteriorare.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Pop, umilită de Ciprian Pian, fostul ei amant! Acesta nu a mai rezistat şi a atacat-o dur!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri