De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”

De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”
De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem peștele din magazine. Chef Ștefan Popescu dezvăluie la ce anume trebuie să fim atenți. “Nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit la ce anume trebuie să fim atenți atunci când alegem peștele din magazine.

Peștele poate fi cel mai problematic aliment, atunci când este ales necorespunzător, deoarece câteva ore păstrat la o temperatură neconformă poate să-l facă pe cel care îl consumă să aibă mari probleme de sănătate, iar acest lucru nu este străin nimănui. Atunci când vorbim de pește, cu siguranță nu se încadrează la fel ca celelalte tipuri de carne, și chiar dacă nu dai foarte mare importanță ei atunci când o cumperi din magazin, când vine vorba de pește, ar trebui să fii atent la câteva detalii.

Chef Ștefan Popescu reușește de fiecare dată să împartă din trucurile sale din bucătărie cu toți cei care îl urmăresc și să vină, astfel, în ajutor iubitorilor gastronomiei pentru a le ușura munca atunci când aleg să facă anumite preparate.

La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm un pește

Citește și: Chef Ștefan Popescu, sfaturi utile pentru pregătirea cărnii de vită: „O las la odihnit pe grătar. Aproximativ cât timp s-a gătit, atâta trebuie să stea și la odihnit.”

Chef Ștefan Popescu
Chef Ștefan Popescu[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Rețeta de pizza a lui chef Ștefan Popescu: „Dacă ești iubitor de pizza cu siguranță o să îndrăgești această rețetă.”

De această dată, chef Ștefan Popescu a explicat la ce anume trebuie să fim atenți în momentul în care ne dorim să cumpărăm un pește din magazin, dar nu vrem să ne confruntăm cu probleme de sănătate.

În primul rând, ochii peștelui trebuie să fie clari, strălucitori și bombați, astfel arată cât de proaspăt este produsul. În al doilea rând, mirosul trebuie să fie ca și cum atunci a ieșit din apă, să miroase a proaspăt și să te îmbie să îl cumperi. Nu este de ajuns doar faptul că ai ales un pește proaspăt, ci și tu trebuie să ai grijă la felul în care îl depozitezi până îl gătești.
Bucătaru l spune că acesta trebuie depozitat între 0 și 2 grade, la frigider, cu gheață, apoi să fie pregătit în modurile în care ne face plăcere. Dacă mirosul este unul neplăcut, branhiile sunt maro sau ochii nu sunt strălucitori, cel mai bine ar fi să ne îndreptăm atenția către un alt pește sau o altă locație de unde să cumpărăm.  “În primul și în primul rând, ochii să fie clari și strălucitori și să fie bombați.
Branhiile să fie roșu aprins, iar peștele să miroase plăcut, să miroase a prospețime, a mare, să te îmbie să îl cumperi, să îl iei. Și ok, ai luat peștele, ți-a plăcut cum arată, ochii sunt frumoși, sunt clar strălucitori, trebuie să îl depozitezi între 0 și 2 grade la frigider, acoperit cu gheață și să îl consumi în cel mult 36 de ore pentru că atunci este cel mai bun.
Să îl folosești la grătar, saramură, în ce vrei tu. În special, mie îmi place peștele la grătar folosit pe loc, proaspăt, stropit cu ulei de măsline, lămâie, sare piper și atât. Și dacă branhiile sunt maronii și peștele are un miros neplăcut, nu îl lua, nu îl cumpăra, lasă-l acolo și uită-te după alt pește.”
, a spus chef Ștefan Popescu.

Citește și: Horoscop săptămânal Ana-Maria Ticea pentru 24- 30 martie 2025: Zodia care este trădată de cele mai dragi persoane! Totul se întâmplă cu un motiv pentru nativii zodiilor- kanald.ro

Citește și: Tânără dispărută cu 10 zile în urmă, găsită cu toate oasele rupte pe marginea unei șosele. Ce a pățit Maria după a mers la un "party" în Dubai- stirilekanald.ro

@chefstefanpopescu #chef #fish #alegeri #alimentesanatoase #sfaturi #bucatarie ♬ original sound- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chef Ștefan Popescu dezvăluie trucul pentru frăgezirea cărnii înainte de a fi prăjită sau pusă pe grătar. „Un factor foarte important.”

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Gabriela Cristea, imaginea cu care și-a surprins total fanii de pe rețelele sociale: "Ce ați pățit?”. Secțiunea de comentarii a EXPLODAT. Soția lui Tavi Clonda, așa cum rar a fost văzută

Supă cremă de usturoi, rețeta pregătită de chef Alexandru Sautner. „Este o farfurie completă și extrem de gustoasă.”

Prognoza meteo luni, 24 martie 2025: Meteorologii ANM anunță vânt puternic, descărcări electrice și cantități însemnate de precipitații

O profesoară măritată de 31 de ani i-a forțat pe elevi să facă orgii cu ea și să poarte măști "Scream”. Ce a pățit


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies