De ce simt bărbaţii nevoia să înşele? Cercetătorii au dat explicaţia pe care o aşteptau toate femeile!


De ce simt bărbaţii nevoia să înşele! Cercetătorii au dat explicaţia pe care o aşteptau toate femeile!


In articol:

Monogamia este o noţiune care bărbaţilor le lipseşte cu desăvârşire. Mai mult, ei o consideră o „închisoare sexuală” care le face viaţa un iad, umplându-i de furie.

Dacă e să privim jumătatea plină a paharului, înşelatul le este folositor bărbaţilor, dar şi femeilor. O aventură extraconjugală nedescoperită de parteneră îi ajută pe bărbaţi să menţină în relaţia cu partenera „oficială” o intimitate emoţională. În studiul făcut de Eric Andreson, sociolog la England's University din Winchester, au participat 120 de bărbaţi. 78% dintre ei au recunoscut că şi-au înşelat partenera, deşi au declarat că o iubesc şi-şi doresc să-şi petreacă restul vieţii cu ea. Deci, doamnelor, bărbaţii nu înşală pentru că nu-şi (mai) iubesc partenera, ci pentru că pur şi simplu vor să facă sex şi cu altele.

Şi societăţii ar trebui să nu-i pese de asta.

Citeste si: Zodii de femei pentru care bărbaţii ar renunţa la tot! Le vor iubi toată viaţa!

Relaţiile deschise, bune pentru cuplu?

Monogamia se bizuie pe convingerile noastre şi supune judecăţii şi ostracizării pe oricine nu se supune regulilor sale. Andreson nu înţelege acest lucru, şi se întreabă de ce stigmatizăm o persoană care are o aventură mai mult decât un cuplu care divorţează după mulţi ani, în care au adunat multe amintiri, dragoste şi au copii care vor fi foarte afectaţi

de despărţirea părinţilor. De ce acest lucru e mai puţin grav decât a face sex?

De ce simt bărbaţii nevoia să înşele? Nu sexul menţine o relaţie!

Monogamia nu este singura cale „adecvată” de a fi într-o relaţie. Andreson spune că este timpul ca societatea să găsească şi alte forme ale unor tipuri de relaţii sexuale acceptabile, inclusiv relaţii sexuale deschise. Estee foarte important pentru tinerii de azi, pentru care sexul monogam pare mult mai plictisitor decât celor din generaţiile mai vechi, din cauza sexului premarital şi a pornografiei.

Nu sexul menţine o relaţie

Cercetările au arătat că după doi ani de realţie monogamă scade calitatea actului sexual – este mai rar şi mai lipsit de pasiune. Nu pentru că dorinţa fizică scade, ci pentru că el/ea doreşte un alt partener de sex. Asta nu înseamnă că acel cuplu trebuie să se destrame. Dacă doresc să întemeieze o familie şi să aibă copii, importantă este legătura emoţională, nu sexul. De fapt, când sexul „moare” de-abia atunci începe cu adevărat o relaţie. Când bărbaţii înşală pentru „sex recreaţional” şi nu au o relaţie extraconjugală de durată, atunci îşi iubesc cu adevărat partenera.

Citeste si: Dieta cu prune. Cum să slăbești spectaculos în numai 3 zile!

Dacă vreţi ca partenerul să nu vă înşele ar trebui să separaţi foarte clar sexul de serviciu, obligaţii sociale etc. Intimitatea emoţională este adevăratul pericol al unei relaţii, nu o oră petrecută cu o persoană cunoscută pe internet. Şi nu există nicio garanţie că unul dintre parteneri nu va înşela. Dar a controla permanent viaţa partenerului doar pentru a preveni acest lucru nu va face decât să înrăutăţească situaţia – îl va face pe celălat să pplece. Cel mai bine este să fiţi deschis, emoţional şi, de ce nu, şi sexual, scrie adevărul.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Profeţia lui Arsenie Boca: ''România va fi înconjurată de flăcări… Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă''

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Accident vascular cerebral - metoda care îţi poate salva viaţa. Tot ce trebuie să știi!

Ele sunt cele mai inteligente femei din zodiac! Top 4 zodii cu o minte sclipitoare

Cum să prepari limonada perfectă. Ce făceai greșit până acum

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment
„Nu mai e la modă să fiți toxici”. Simina Loica și Alexandru Bobicioiu nu mai formează un cuplu?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri