De ce se pune bicarbonat în mici. Care este cea mai bună rețetă de mititei cu bicarbonat

de ce se pune bicarbonat in mici
De ce se pune bicarbonat în mici. Care este cea mai bună rețetă de mititei cu bicarbonat

Mititeii se poate spune că sunt simbolul zilei de 1 Mai, fiind consumați de foarte multe persoane. Însă știați care este motivul pentru care se adaugă bicarbonat în aceștia?

Aflați din rândurile următoare care este povestea care se află în spatele apariției mititeilor la noi în țară, dar și care este motivul pentru care se adaugă bicarbonat de sodiu în aceștia. În plus, descoperiți și care este cea mai bună rețetă de mititei cu bicarbonat, pe care o puteți prepara cu ușurință!

 

Povestea care stă la baza apariției mititeilor la noi în țară

Istoricii precizează faptul că  micul românesc   ar fi apărut în Țările Române încă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Acest preparat deosebit de gustos, se află și astăzi în bucătăria bulgară, sârbească și bosniacă.

Tipul de carne folosit în compoziția acestora, modul în care aceștia sunt gătiți și serviți, fac împreună ca  mititeii  să fie diferiți în funcție de fiecare zonă în care sunt preparați.

În ceea ce privește tipul de carne folosit deseori de către turci, acesta este cel de vită și oaie, în timp ce la noi în țară, rețeta micilor este preparată dintr-un amestec de carne de porc cu vită sau doar carne de porc.

Povestea întreagă a felului în care și-au făcut simțită prezența aceste preparate absolut gustoase, a pornit de la cârciumarul Iordache Ionescu. Acesta obișnuia să aibă o rețetă nemaipomenită de cârnați, însă într-o zi nu a mai avut mațe pentru aceștia, iar din cauza faptului că avea foarte mulți clienți, a trebuit să ia o bucată

de carne tocată, care era pregătită pentru cârnați și a pus-o pe grătar. Clienții au fost foarte mulțumiți de rezultat, iar acesta a fost modul în care  micul  a devenit „vedeta” localului său, din centrul Bucureștiului.

povestea care sta la baza aparitiei mititeilor la noi in tara

Citeste si: Horoscop 2 mai 2022. O zodie are noroc în dragoste!

 

De ce se pune bicarbonat în mici

Încă de la cârciumarii interbelici, până la producătorii actuali, rețetele de mici au fost din ce în ce mai diversificate, aromate și mai speciale. Însă toate acestea au un element comun, și anume, bicarbonatul de sodiu. Fără introducerea acestui ingredient în prepararea micilor, aceștia ar fi rămas doar la stadiul de.. simple chiftele.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Încă de la prima rețetă apărută de mici, din anul 1920, bicarbonatul de sodiu este menționat în ingrediente. Chiar și cantitatea este menționată, ținând cont că la un kilogram de carne, trebuie să fie adăugate 2-3 grame de bicarbonat de sodiu.

Diferența între pasta de mici care conține bicarbonat de sodiu  și cea care nu conține, constă nu doar în gust, ci și în modul în care va ieși compoziția la final.

Bicarbonatul de sodiu afânează carnea, frăgezește compoziția și păstrează totodată și culoarea lor rozalie.

În rețetele mai vechi, se obișnuia să se folosească supa de la oasele de vită, obținută în urma fierberii oaselor timp de câteva ore, la foc mic. Această supă era utilizată ca liant în compoziție. De asemenea, în anumite zone se foloseau și diverse tipuri de carne, precum vită, porc, miel, oaie sau amestec.

În timpurile trecute se folosea chiar și carne de cal.

care este cea mai buna reteta de mititei cu bicarbonat

Citeste si: De ce este ocrotită Floarea-de-colț, declarată „monument al naturii”

 

Care este cea mai bună rețetă de mititei cu bicarbonat

Iată cum puteți face cei mai buni mititei cu bicarbonat, chiar la voi acasă, cu doar câteva ingrediente necesare și într-un timp foarte scurt.

Ingrediente

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: ceafă de vită (1 kg), ceafă de porc (500 g), sare grunjoasă (20 g), bicarbonat de sodiu (o linguriță), căței de usturoi (6), cimbru uscat (o linguriță), coriandru măcinat (o linguriță), ienibahar măcinat (jumătate de linguriță) și piper negru măcinat (o linguriță).

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a tăia carnea în bucățele, urmând ca mai apoi să o dați prin mașina de tocat. Mixați cât mai bine cele două tipuri de carne, adăugați usturoiul zdrobit și amestecați cu 100 ml de apă foarte rece, cu bicarbonatul, sarea și restul condimentelor.

Amestecați apoi întreaga compoziție foarte bine, până când veți obține o pastă, pe care o veți acoperi și o veți lăsa în frigider pentru câteva ore, astfel toate mirodeniile se vor combina cu carnea. După acest interval de timp, veți scoate pasta și o veți mai lăsa pentru încă jumătate de oră la temperatura camerei, iar apoi cu mâinile umezite, veți forma mititeii, pe care îi veți așeza pe un platou.

Frigeți apoi mititeii pe grătarul bine încins, fie la foc de lemne, fie la foc de cărbuni, la foc mediu, întorcându-i destul de des, pentru a se frige pe toate părțile în mod egal. Apoi îi veți pune într-o cratiță, pe care o veți acoperi cu un capăt și îi veți mai lăsa timp de 4-5 minute. Astfel, mititeii se vor găti și pe interior, în continuare la căldură reziduală și vor rămâne suculenți.

Rețeta de mititei cu bicarbonat este gata și se poate servi cu muștar și o garnitură potrivită. Poftă bună!

retete de mici pentru 1 mai

Citeste si: Regulile esențiale pentru a purta un papion. Care sunt pașii pe care trebuie să-i respecți



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum pregătești cei mai buni mici pe grătar

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cea mai buna reteta de mititei pentru 1 Mai

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies