Cum pregătești cei mai buni mici pe grătar


Ziua de 1 Mai reprezintă un prilej de bucurie pentru toată lumea. Însă știați care este secretul pentru a pregăti cei mai buni mici pe grătar?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact ziua de 1 Mai, dar și care sunt secretele care stau la baza unor mici cu adevărat gustoși, preparați pe grătar. În plus, descoperiți și o rețetă numai bună pentru ocazia sărbătoririi zilei de 1 Mai.

 

Ce reprezintă ziua de 1 Mai

Ziua de 1 mai sau altfel spus, Ziua Muncii, are la originea ei, reducerea normei orare zilnice decretată de Congresul Internaționalei Socialiste din 1889. Ziua aceea a fost comemorată prin intermediul manifestațiile muncitorești. În schimb, în anul 1886, în Chicago, au avut loc nenumărate proteste făcute chiar de către muncitori, moment în care aceștia ieșeau în stradă, pentru a-și striga nemulțumirea.

Muncitorii de la acea vreme, cereau reducerea normei de muncă la 8 ore pe zi, însă fără a le reduce și salariul. După doar trei zile de la aceste proteste, câțiva muncitori au decis să se alăture unui alt protest alături de angajații unei întreprinderi de prelucrare a lemnului, moment în care a intervenit poliția și au ucis patru protestanți, iar alții au fost răniți.

În aceeași zi, un grup de manifestanți au aruncat o bombă asupra forțelor de ordine. Bineînțeles că numărul celor care țineau greva a început să crească din ce în ce mai mult, ajungând chiar la peste 65.000. Ulterior, s-a ajuns ca 7 polițiști să fie uciși, iar 66 răniți foarte grav. Însă aceștia au ripostat și au împușcat 200 de protestanți, unii dintre aceștia chiar mortal.

Prin urmare, ziua de 1 Mai, cea care a devenit și Ziua Muncii, își are originea în reducerea normei orare zilnice, la doar 8 ore.

ce reprezinta ziua de 1 mai

Citeste si: Cât timp fierbe NĂUTUL. Ce beneficii are năutul

 

Cum pregătești cei mai buni mici pe grătar

  • Compoziția pentru mici trebuie să fie ținută la frigider pentru cel puțin 8 ore, după ce a fos condimentată, pentru ca ingredientele să își poată lua gustul și aroma unele de la altele
  • Pentru a avea mici grași, puteți prepara un amestec de carne de vită și porc
  • Pentru un plus de gust, puteți adăuga în plus față de carnea de vită și porc, pe cea de oaie
  • Micii trebuie să fie prăjiți pe jar aprins de lemne bine uscate, pentru ca aceștia să se pătrundă cât mai bine
  • În timpul prăjitului, puteți unge micii cu o zeamă de usturoi, pentru ca gustul să fie îmbunătățit

cum pregatesti cei mai buni mici pe gratar

Citeste si: Cea mai bună rețetă de cușcuș. O mâncare de post ușor de gătit

 

Rețetă de Mici preparați la grătar

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: carne de ceafă de vită, cu tot cu grăsime (1 kg), seu de vită (100 g), oase de vită cu măduvă (500 g), sare (2 linguri), o căpățână de usturoi, o linguriță de cimbru pudră, o linguriță de enibahar, trei sferturi de linguriță de piper proaspăt măcinat, trei sferturi de linguriță de coriandru, o jumătate de linguriță de chimion pisat, o jumătate de linguriță de anason pisat mărunt, 3-4 lingurițe bicarbonat de sodiu, o linguriță de zeamă de lămâie și o lingură de ulei.

cat timp se prajesc micii pe gratar

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este prin a începe să curățați carnea de pieliță și să o dați prin mașina de tocat, doar de 2-3 ori, prin sita mare. Apoi veți pune carnea la frigider. Stingeți cu zeama de la lămâie, o lingură de bicarbonat, conținut pe care îl veți pune peste carne și veți începe să o frământați, timp de 50-60 de minute, într-un recipient mai mare.

În acest timp, puteți adăuga treptat și amestecul de condimente, dar și zeama de oase de vită. Continuați să frământați foarte bine compoziția, pentru ca micii să fie cu adevărat pufoși. Compoziția se va pune la frigider până a doua zi, moment în care o veți amesteca și cu restul de zeamă de la oasele de vită. Separat, veți face mujdeiul de usturoi, pe care l-ai preparat dintr-o singură căpățână de usturoi cu apă cald, pe care îl veți lăsa 20-30 de minute. Stoarceți apoi zeama de usturoi și puneți-o peste carnea pentru mici. Amestecați încă pentru un sfert de oră și o veți pune iar la frigider, pentru câteva ore.

În momentul în care îi veți prepara, pentru a nu se lipi de mână, puteți înmuia mâna într-un vas cu apă. Micii se pot forma într-o formă tubulară, cam de două degete grosime și un deget lungile. Înainte cu o oră de a-i pregăti, puteți să îi ungeți cu puțin ulei.

În acest timp, puteți pregăti jarul pentru grătar și îi veți așeza apoi pe grătar sau pe jar. Țineți cont că trebuie să îi întoarceți pe o parte și pe cealaltă, pentru a-și păstra forma uniformă, dar și pentru a se găti așa cum trebuie.

Rețeta de mici preparați la grătar este gata și se poate servi alături de o salată sau o altă garnitură dorită și de un sos de muștar. Poftă bună!

 

Citeste si: De ce se mănâncă pastele al dente. Află cea mai bună rețetă de paste al dente


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă delicioasă de paste cu brânză feta și roșii cherry la cuptor

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Ce nu se poate mânca de Ziua Crucii

Câte calorii trebuie să mănânci pe zi pentru a slăbi

Care e cel mai sănătos lapte vegetal. Perfect pentru post și nu numai

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Istoria croissantului. S-a inventat în formă de semilună, pentru a simboliza turcii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri