Cele mai frumoase romane de dragoste care au ajuns bestseller


Iată o listă a celor mai frumoase romane de dragoste din toate timpurile, care au intrat în categoria besellerurilor.


In articol:

Romane de dragoste care au ajuns bestseller

Dragostea este un sentiment unic, reprezentând o sursă de inspirație pentru cei care au transpus iubirea în cărți.

„Pe aripile vântului”, de Margaret Mitchell

Povestea de dragoste dintre Scarlett O'Hara și Rhett Butler se desfășoară în timpul Războiului Civil din America.

Este o poveste de dragoste impresionantă, care se naște într-o națiune divizată, aflată în plină schimbare.

În acest roman, durerea provocată de o dragoste nebună va atinge cote maxime: „Sunetul glasului lui, atingerea mâinilor lui descuiau uși pe care ea le incuiase demult. În dosul lor se afla frumusețea timpurilor trecute și o cuprinse atât de tare dorul de ele, încât sufletul o durea. Știa însă că oricâtă frumusețe se afla în dosul lor, ușile trebuiau să rămână încuiate.

Nimeni nu putea merge înainte împovărat de amintiri dureroase."- Margaret Mitchell.

Citeste si: CITEȘTE: Cine a fost Lady Diana, Prințesă de Wales. Data nașterii, căsătorie, copii, divorț, moarte

Această carte prezintă cititorului viața din toate perspectivele. Sentimentele de  bucurie, ură, despărțire și iubire se întrepătrund și formează o explozie de emoție.

„Viața nu se simte obligată să ne dea ce vrem.

Luăm ce putem, și să fim mulțumiți că nu e mai rău.”- Margaret Mitchell.

„Adam și Eva” de Liviu Rebreanu

Personajul principal, întruchipat de Toma Novac, parcurge mai multe vieți, fiind pe rând:

- păstor în India

- guvernator al statului în Egipt

- scrib în Babilon

- cavaler în Imperiul Roman

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: "Pe noi ne-a lăsat amanet cu nouă zile înainte." Acuzatii fara precedent la adresa lui Adi Sina!- radioimpuls.ro

- călugăr în Germania în perioada medievală

- medic în Franța în perioada revoluției franceze

- profesor universitar la București.

În toate aceste țări, Toma se îndrăgostește de șapte femei: Navamalika, Isit, Hamma, Servilla, Maria, Yvonne și Ileana.

„O viață omenească nu ajunge însă pentru a prilejui întâlnirea bărbatului cu femeia. Spațiul și timpul sunt piedici pe care sufletul strâns în obezile materiale numai treptat le poate învinge.

Apoi, chiar când le-ai învins, intervin obstacolele convențiilor sociale care de multe ori sunt mai puternice decât puterile oricărui."

„Fericirea adevărată e totdeauna o clipă. Mai multă n-ar putea îndura firea omului care, deseori, într-o viață de mulți ani, nu are norocul să întâlnească nici clipa aceasta, nici măcar să se apropie de ea.”- Liviu Rebreanu.

Citeste si: CITEȘTE: 9 sfaturi despre cum poți avea o relație sau căsnicie fericită

„Invitație la vals” de Mihail Drumeș

Povestea de dragoste dintre cei doi studenți, Mihaela și Tudor, captează cititorul încă de la primele pagini ale romanului. Această lectură ne reamintește să ne bucurăm de clipele magice petrecute alături de cei dragi.

Iubirea dintre cei doi tineri este, de fapt, o lecție de maturitate, o călătorie printr-o  avalanșă de emoții și frământări.

„Iubirea e nesățioasă, de un egoism sălbatic, vrea să-i sacrifici tot fără să-i ceri nimic în schimb, mulțumindu-te doar cu ceea ce îți oferă. Eu am vrut totul de la tine pentru că-ți dădusem totul și oricum cava mai bun decât mine nu puteam eu să-ți dau. De aici a pornit greșeala, de la acest schimb în aparență just. Dar ce experiență aveam eu, de unde să știu eu că iubirea dintre două ființe nu e niciodată egală, că balanța atârnă când într-o parte, când într-alta, după variabile de care foarte greu ne dăm seama. În cazul nostru balanța atârna

în favoarea ta. Lanțurile cu care mă încatușai erau mult mai puternice decât ale mele."- Mihail Drumeș.

Citeste si: În ce relații au rămas Anamaria Prodan și Flavius Nedelea, după ce s-au despărțit: „Nu există zi să nu mă sune, nu există zi să nu îl sun”. Cei doi urmează să plece împreună, în vacanță- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 6 iunie 2023. Ce sfânt este sărbătorit astăzi, în marțea după Rusalii:- stirilekanald.ro

„Trei metri deasupra cerului” de Federico Moccia

Relația dintre Step și Babi este una extrem de controversată. Ea, fiica perfectă, studenta eminentă și el, un tânăr motociclist rebel și violent, formează un tablou neașteptat, dragostea fiind singurul liant dintre cei doi.

Este vorba despre două personaje din lumi diferite între care se naște o poveste de dragoste de neimaginat.

Cartea creionează o avalanșă de evenimente tumultoase, fiind surprinse în parallel, curse de motocicletele, bătăi și dramele unor familii nefericite.

Dragostea dintre Step si Babi nu are limite, este pură nebunie și îi aduce în puncte neașteptate pe ambii protagoniști.

Citeste si: 10 cărți pe care trebuie să le citești

„Dragostea, în schimb, este atunci când ți se taie respirația, când e absurd, când îți lipsește, când e nebunie... Când numai gândul că aputea fi cu altul te face să treci în înot oceanul."- Federico Moccia.

Scriitorul italian creionează un roman intens, o versiune modernă a unei povești de iubire dintre doi tineri incompatibili din punct de vedere social.

Iubirea celor doi protagoniști este atât de intensă încât fiecare interacțiune dintre cei doi îi ducea la „trei metri deasupra cerului”.

„Mai devreme sau mai târziu vine un moment când drumurile voastre se despart. Și dintr-o dată îți dai seama că totul s-a sfârșit. Că într-adevăr așa e. Și încerci să-ți amintești când a început totul. Și-ți dai seama că a început mult mai înainte decât credeai. Cu mult înainte. Și îți dai seama că lucrurile se întâmplă o singură dată și indiferent cât de greu

încerci nu vei simți niciodată același lucru din nou. Niciodată nu vei mai avea senzația de a fi la trei metri deasupra cerului.”- Federico Moccia.


Abonează-te pe

Citește și:

Citate celebre spuse de Coco Chanel. "Dacă te-a uimit frumusețea unei femei, dar nu-ți amintești ce purta, atunci era perfect îmbrăcată."

Cele 12 rugăciuni înainte de SPOVEDANIE. "Părinte, vreau să-mi faceţi o spovedanie generală"

Carmen Iohannis, ipostază INEDITĂ. Cum a putut să apară, nimeni nu a mai văzut-o AȘA - ego.ro

„Am plecat” Bilețelul pe care Mara Bănică l-a găsit în casă. A izbucnit în lacrimi - wowbiz.ro

Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa... - radioimpuls.ro

Carina și Constanția au părăsit competiția! - kanald2.ro

Mihaela va da cărțile pe față și îi va dezvălui lui Alexandru ce părere are Patricia despre el! „Sus în vestiar a zis că peste două săptămâni vrea să te trimitem acasă!” Aflați... - kanald.ro

Se spală rufe pe 4, 5 și 6 iunie? Preoții au răspuns la această întrebare! Este complet interzis să faci acest lucru! - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Îți dau toți banii înainte, cash sau transfer.” Ce propunere i-a făcut un milionar Vicăi Blochina
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri