De ce să mănânci portocale iarna. Beneficii, calorii și contraindicații


De ce să mănânci portocale iarna. Beneficii, calorii și contraindicații

Portocalele sunt extrem de benefice, mai ales iarna. Iată câte calorii conțin aceste fructe, cât de bogate sunt în vitamine, dar și ce contraindicații există în ceea ce privește consumul portocalelor.


In articol:

Portocalele sunt vedetele sezonului rece. Pline de vitamine și minerale, parfumate și extrem de gustoase, aceste fructe nu trebuie să lipsească din meniul dumneavoastră, în special iarna.

Beneficiile consumului de portocale

Mirosul portocalelor ne face să ne gândim automat la Crăciun, indiferent de luna în care le consumăm.

Țineți cont că, în special iarna, aceste fructe sunt de mare ajutor organismului, datorită conținutului mare de Vitamina C.

O portocală asigură 130% din necesarul zilnic de vitamina C, 2% din necesarul de vitamina A şi 6% din necesarul de calciu. În plus, are peste 170 de substanţe fitochimice şi peste 60 de flavonoide. Portocalele conțin și vitamina A, bună pentru vedere, dar și potasiu, magneziu și acid folic.

Aceste fructe țin răcelile la distanță, pentru că întăresc sistemul imunitar. Mai mult, cercetătorii susțin că portocalele au rol și în prevenirea cancerului de ficat. Antioxidanții din aceste fructe vă ajută să vă mențineți tânără pentru mai mult timp și întârzie și apariția ridurilor.

Tot portocalele vă scapă și de colesterolul mărit și contribuie la buna funcționare a inimii, datorită potasiului. Mai mult, aceste fructe sunt sărace în calorii, așa că pot fi consumate fără probleme și de către persoanele care țin cură de slăbire.

O portocală are doar 80 de calorii. Pectina din fructe o să vă ajute să scăpați de senzația de foame.

Dacă tot nu v-am convins să mâncați portocale zilnic, vă mai spunem că dacă faceți acest lucru, riscul de a suferi un accident vascular scade cu până la 19%. Și gravidele trebuie să consume portocale, pentru ca bebelușul să fie ferit de malformații congenitale.

Cine trebuie să se ferească de portocale

Chiar dacă sunt niște fructe-minune pentru organism, sunt și cazuri când portocalele pot fi dăunătoare. În primul rând, persoanele care suferă de reflux gastroesofagian trebuie să evite consumul acestor fructe.

Sunt acide și astfel vă pot agrava simptomele. Și cei care sunt sub tratament cu betablocante trebuie să se ferească de portocale. În aceeași situație se află și persoanele care suferă de boli renale. Aceste fructe pot mări nivelul de potasiu.

Pot avea probleme din cauza portocalelor și cei care au sensibilitate dentară. Acidul din aceste fructe poate duce la apariția cariilor. De aceea, dacă mâncați portocale, trebuie să vă spălați imediat pe dinți și să folosiți ață dentară.

Pe lângă beneficiile consumului de portocale, aceste fructe pot fi folosite și pentru tratamentele cosmetice. Vitamina A vă ajută dacă suferiți de acnee. De aceea, în multe creme antiacneice veți regăsi sucul de portocale.

Acesta este foarte util în curățarea în profunzime a tenului și în plus, ajută și la hidratarea pielii. Astfel, ridurile fine vor fi reduse vizibil.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cu ce poți înlocui CARNEA. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui PRAFUL DE COPT

CITEȘTE: Originea numelui tău de familie. Lista celor mai populare nume pe zone

CITEȘTE: Cum se prepară carnea pentru BURGER

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

CITEȘTE: Cu ce poți înlocui RIMELUL

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri