Cura de slăbire cu argilă. Slăbește 10 kilograme în 15 zile utilizând această dietă

Argila pentru slabit

Argila pentru slabit

Argila, numită și „lutul vieții”, este un bio-mineral folosit încă din antichitate pentru tratarea numeroaselor afecțiuni, dar și în diverse terapii. Descoperă, în acest articol, cura de slăbire cu argilă care te ajută să scapi de 10 kilograme în doar 15 zile.

Argila are în compoziția sa substanțe nutritive provenite din plante descompuse, dar și oligoelemente precum calciu, magneziu, siliciu, fosfor, cupru și zinc. Consumată încă din cele mai vechi timpuri, argila este cunoscută ca fiind un important regenerant, remineralizant, atioxidant și antiseptic. Află, în rândurile de mai jos, cu trebuie să faci în cura de slăbire cu argilă și cum poți să slăbești 10 kilograme în nu mai mult de 15 zile.

Citeste si: Cură de slăbire cu arpacaș. Slăbește 5 kilograme în 5 zile utilizând această dietă

Cura de slabire cu argila
Cura de slabire cu argila[Sursa foto: Pexels]

Ce beneficii are argila

Ajută la tratarea bolilor aparatului digestiv

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra pielii, argila poate fi introdusă și în tratamente de uz intern. Aceasta este recomandată de medici împotriva gastritei deoarece poate calma rapid durerile și, de asemenea, poate favoriza cicatrizarea rănilor.

Tratamentul cu argilă nu este recomandat înainte de a consulta un medic!

Detoxifierea organismului

Datorită numeroaselor substanțe nutritive, consumul de argilă detoxifică organismul și, în același timp, ajută la menținerea tonusului fizic și psihic. Potrivit medicilor, aportul de fier din argilă poate fi util în tratarea anemiei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ameliorarea durerilor de cap

Conform unui studiu american realizat la Universitatea din California, argila poate reduce semnificativ migrenele. Un număr de voluntari care sufereau de migrenă de mai mulţi ani au folosit cataplasma cu argilă timp de şase săptămâni, iar la final peste 80% au avut o intensitate mai scăzută a durerii.

Împrospătează respirația

Pentru o respirație proaspără este indicat să se realizeze o cură internă şi să se clăteasca bine gura de mai multe ori pe zi cu o soluţie alcătuită din apă, sare marină, argilă verde

şi bicarbonat de sodiu.

Citeste si: 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus

Cura de slăbire cu argilă

Dieta cu argilă ar putea avea rezultate foarte bune în cazul persoanelor care au un regim alimentar sănătos, bazat pe alimente proaspete precum legume, fructe, zarzavaturi, carne slabă în grăsimi și sucuri 100% naturale.

Este foarte important ca în tot timpul dietei să eviți pe cât posibil alcoolul, cafeaua, băuturile acidulate, grăsimile și prăjelile.

Cum se poate consuma argila? Foarte simplu! Adaugă o linguriță cu argilă într-un pahar cu apă plată. Amestecul trebuie să stea peste noapte, iar mai apoi poate fi consumat cu jumătate de ora înainte fiecărei mese. În primele 7 zile bea numai apă din pahar, fără argilă, apoi în următoarele amestecă argilă și bea tot conținutul.
În cele 15 de zile trebuie să iei între 1 și 3 doze pe zi.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia ajung la 750 de lei pe noapte- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

„Argila, odată ajunsă în stomac, începe să acţioneze asupra mucoasei gastrice. O emoliază uşor, o curăţă, îi cicatrizează micile sau marile leziuni existente şi o regenerează, însă regenerarea, în contextul existenţei unor antecedente medicale specifice zonei presupune un oarecare grad de sensibilizare relativ ocazională, ca şi frecvenţă de producere, şi provizorie, ca şi timp de manifestare. Sensibilitatea survine pe fondul acţiunii unor minerale la nivelul celulelor mucoasei, ea manifestându-se prin intermediul unor dureri acute sau prin intermediul unor alte indispoziţii gastrice, cum ar fi usturimea gastrică.

Citeste si: Cura de slăbire cu cireșe. "Cei mai mulți dintre noi așteaptă cireșele ca pe o sărbătoare, ca pe un moment de frenezie de consum"

Cura de slabire cu argila
Cura de slabire cu argila[Sursa foto: Pexels]

În mod normal, sensibilizarea trece de la sine, dar nu se recomandă încetarea curei, ci continuarea ei, pentru că sensibilizarea, în majoritatea cazurilor, este doar semnul care indică faptul că organismul se află în plin proces restabilire  funcţională prin purificare. Oprirea curei poate determina prelungirea timpului de manifestare provizorie a sensibilităţii, însă, în unele cazuri, o poate suprima în doar câteva zile, tocmai de aceea cel mai indicat este să discutaţi cu medicul care v-a recomandat să începeţi cura cu argilă, pentru că dânsul ştie sau ar trebui să ştie eventualele corelaţii dintre sensibilizare şi acţiunea argilei combinată cu alimentaţia”, scrie terapeutul Niculae Nicușor.



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Dieta cu cartofi si iaurt. Slăbește 5 kg în 3 zile

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu cât trăiesc?"

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi a dat cărțile pe față și a recunoscut că este gelos pe Patrick! Concurentul a chemat-o pe Virginia în camera roșie și a întâmpinat-o cu un buchet de bujori! Iată ce mărturisiri neașteptate și-au făcut cei doi

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies